Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Temmuz 2013 Pazartesi

Köz Biberli Patates Püresi Eşliğinde Rulo Köfte



Farklı bir köfte tarifi öğrenmek istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Ben bu köftenin pişirilmesini çok pratik buluyorum. Küçük küçük köfteler yapmak ve pişirmek yerine, uzun bir rulo halinde köfteyi pişirip dilimleyerek servis yapıyorsunuz. Bu köftenin yapılışını, yıllar önce Oktay Usta'nın programında seyretmiştim. Bu yemeği, patates püresi ve domates sosu eşliğinde sunarak, naçizane bir yorum katmak istedim tarife. Köz biberli patates püresini, geçen günlerde Kitchenette'de yemiş ve çok beğenmiştim. Umarım sizler de bu tarifi beğenirsiniz. 



Malzemeler:



Köfte için:

1 kg orta yağlı dana kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 orta boy soğan
1 yumurta
Kimyon
Karabiber
Kekik
Tuz
Dilediğiniz baharatlar


Köfteyi pişirmek için:

Fırın poşeti


Patates püresi için:


2 küçük kirmizi biber
5-6 orta boy patates

Süt 
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz


Domates sosu için:

3 orta boy domates
Tercihen taze fesleğen
1 diş sarımsak
Tuz ve karabiber
Zeytinyağı


Yapılışı: 



1. Püre için, kırmızı biberi fırında közleyip kabuklarını soyun.  Patateslerin kabuğunu soyup, kuşbaşı büyüklüğünde küp küp kesin. 



2. Köfte için, soğanı rendeleyin. Ekmeği suyun içinde ıslatıp fazla suyunu sıkın.



3. Kıymayı genişçe bir kaba alıp üzerine soğan, ekmek, yumurta, tuz ve tüm baharatları ekleyip iyice yoğurun (İyi bir köftenin sırrı, uzun süre yoğrulmasıdır). 


4. Fırın poşetini makasla iki tarafından kesip açın ve köfte karışımını koyup rulo şeklinde sıkıca sarın. Bu şekilde, buzdolabında en az 1 saat bekletin. Ardından önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

5. Köfte fırında pişerken, patatesleri derin bir tencerenin içine alıp üstünü örtecek kadar süt ekleyin. Ocağa alıp patatesler iyice yumuşayana dek pişirin. 

6. Sütün içinde pişmiş patatesin üzerine tereyağ, tuz ve közlenmiş kırmızı biberi ekleyip blender ile ezin. 

7. Domates sosu için domates, sarımsak ve fesleğeni küçük parçalar halinde kesin. 

8. Bir tavanın içine 1-2 kaşık zeytinyağını alın. Ardından sarımsağı ekleyip biraz kavurun. Üzerine domates ve fesleğeni de ilave edip domatesler biraz suyunu çekene dek kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ateşten indirin.

9. Köfteyi fırından çıkarın. Fırın poşetinden çıkarıp bir servis kabının içine aktarın. Köftenin iki yanına püreyi yayın ve dilerseniz üzerini çatalla şekillendirin. Ardından, köftenin üzerine domates sosunu dökün ve dilimleyip püre eşliğinde sıcak olarak servis edin. 

Afiyet olsun!




Bu fotoğrafta köftenin dilimlenmiş halini, 



Aşağıdaki fotoda da kırmızı biberli patates püresini görüyorsunuz.



 

7 yorum:

calla33 dedi ki...

Herzamanki gibi harika cnm ellerine saglik ;-) Almanya Canan anladın ? :)

Feyza S. dedi ki...

Tesekkur ederim, Canan. Tanidim seni ;-)

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Harika bir tarif denicem en yakın zamanda
Ellerine sağlık
hayırlı Ramazanlar:)

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Çok lezeetli olmuş belli ki, sunum da çok şık olmuş, ellerinize sağlık...

Feyza S. dedi ki...

Sevgili Pumplininmutfagi ve Hayat Mutfakta Güzel,
Ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için teşekkürler!

Mide Mühendisi dedi ki...

Hakikaten pratik bir yöntemmiş bu... Güzel fikir...

Beyaz Begonvil dedi ki...

Bu görüntü tok olan birini bile tekrar acıktırır.Harika görünüyor ama yaaa :) Ellerinize sağlık :)

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena