Kestaneli Çikolatalı Sufle


Bu tarifi, buzdolabının bir köşesinde kalmış kestane şekerini nasıl değerlendireyim derken, buldum. Aslında daha önceden çok severek yaptığım bir sufle tarifim var. Bu kez bir değişiklik yapayım dedim ve Oktay Usta'nın tarifini denedim. 

Malzemeler:

3 çorba kaşığı un
4 yumurta
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı toz şeker (Orjinal tarifte 1 su bardağı şeker vardı; ben çok olacağını düşündüğüm için yarım çay bardağı şeker kullandım. Bence içinde kestane şekeri olduğu için yeterince tatlı; hiç kullanılmasa da olur.)
1 su bardağı damla çikolata
2 çorba kaşığı kakao
1 küçük kase kestane şekeri

Yapılışı:

1. Tencereye öncelikle tereyağını alarak eritin. Unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından sütü ilave ederek çırpma teliyle karıştırmaya devam edin.

2. Kıvamı krema gibi olunca ocaktan alarak toz şekeri ve kakaoyu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Çikolatanın yarısını da ekleyip karıştırın. Kestane şekerini elinizle parçalayarak karışımına ekleyin ve yine karıştırın ve ılımaya bırakın.

3. Ayrı bir karıştırma kabına yumurtaların akını alıp sarılarını sırasıyla karışıma ekleyin ve karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.

4. Karıştırma kabındaki yumurta aklarının üzerine bir fiske tuz atın ve mikserle iyice köpürtün. İyice köpürttükten sonra çikolatalı karışıma ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın.

5. Sufle kaplarını tereyağla yağlayın. Karışımı hazırladığımız sufle kaplarına aktarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dk pişirin. Sıcakken çilek veya dondurmayla servis yapın.

Afiyet olsun! 

















Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar