Tereyağlı Yumurta Kapama


Bu tarifi severek takip ettiğim Kevser'in Mutfagi'nda görünce hemen denemeye karar verdim. Sonuç muhteşem oldu. Siz de benim gibi, haşlanmış yumurtanın tatsız-tutsuz olduğuna inananlardansanız, kahvaltılarınıza renk ve lezzet katmak adına, mutlaka bu pratik tarifi deneyin. 

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 silme tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz
Hazırlanışı:
  1. Yumurtaları haşlayın.
  2. Kabuklarını soyup uzunlamasına ikiye kesin.
  3. Tereyağı tavada eritin.
  4. İçine toz biberi ekleyip karıştırın.
  5. Yumurtaların iç kısımları alta gelecek şekilde tavaya dizin.
  6. Üzerine tuz, nane ve pul biber serpin.
  7. 2-3 dk. pişirip ateşten alın.




Afiyet olsun…

Yorumlar

  1. Valla gercekten nefis bir tarif mutlaka denemeli,tesekkürler...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık nefis görünüyr sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bide yumurtasiz kahvalti olmaz.bu guzel bir alternatif oldu bana:-) sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar