Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Tereyağlı Yumurta Kapama


Bu tarifi severek takip ettiğim Kevser'in Mutfagi'nda görünce hemen denemeye karar verdim. Sonuç muhteşem oldu. Siz de benim gibi, haşlanmış yumurtanın tatsız-tutsuz olduğuna inananlardansanız, kahvaltılarınıza renk ve lezzet katmak adına, mutlaka bu pratik tarifi deneyin. 

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 silme tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz
Hazırlanışı:
  1. Yumurtaları haşlayın.
  2. Kabuklarını soyup uzunlamasına ikiye kesin.
  3. Tereyağı tavada eritin.
  4. İçine toz biberi ekleyip karıştırın.
  5. Yumurtaların iç kısımları alta gelecek şekilde tavaya dizin.
  6. Üzerine tuz, nane ve pul biber serpin.
  7. 2-3 dk. pişirip ateşten alın.




Afiyet olsun…

3 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Valla gercekten nefis bir tarif mutlaka denemeli,tesekkürler...

TURUNCU TATLAR dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyr sevgiler...

yasamintakendisi dedi ki...

Bide yumurtasiz kahvalti olmaz.bu guzel bir alternatif oldu bana:-) sevgiler..

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena