Bulgurlu Greyfurtlu Yeşil Elmalı Yerelması






Daha önce yerelmalı tarifler denemiştim. Özellikle oğlum çorbayı çok severek yemişti. Ben de, yerelmasının portakallı ve zeytinyağlı halini beğenmiştim. Bu kez de, CNN Türk'teki programını ilgiyle izlediğim Arda Türkmen'in tarifini denedim. Sonuç enfes. Çok besleyici ve lezzetli olan bu tarifi sebzeseverlere öneriyorum. 


Malzemeler:
700-800gr. yerelması
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet ekşi yeşil elma
1 diş sarımsak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı esmer bulgur
1 greyfurtun suyu
1 tutam toz şeker ve tuz
1 su bardağı su
1 avuç kıyılmış dereotu

Yapılışı:
1- Derin bir kasede limonlu su hazırlayın. Yerelmalarını soyup irice doğrayarak bu suya atın. Yeşil elmayı da kabuğunu soymadan küp doğrayıp limonlu suya ilave edin.

2- Soğanı iri yemeklik doğrayın. Sarımsağı bütün olarak sadece bıçak yardımıyla ezin. Havucu verev dilimleyin. Tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Sonra havuçları atın. Biraz kavurun. Yer elmalarını tencereye ilave edip bir iki kez karıştırın. Bulguru ekleyip kavurun.

3- Greyfurt suyu, şeker, tuz ve ılık suyu ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Eğer su yeterli gelmezse sıcak su ekleyebilirsiniz.

4-Yerelmaları pişince altını kapatın. Küp doğradığınız yeşil elmayı içine ilave edin (Orjinal tarif böyle ve ben de bu tarife göre yaptım. Bu şekilde yeşil elmalar biraz diri kalıyor. Bu tat eşimin hoşuna gitti Ama bana diri geldi elmalar. Bu tarifi bir daha denediğimde, elmaları yemeği ocaktan almadan 1-2 dk önce ekleyip, biraz pişmesini sağlayacağım). Ağzı kapalı olarak pişirdiğiniz tencerede soğumaya bırakın.

5- Üzerine kıyılmış dereotu serperek servis edin.

Afiyet olsun! 

Yorumlar

Popüler Yayınlar