Kizarmis Kabak Piyazi




Geçenlerde, Twitter'da Lama Mutfakta paylaşmıştı bu güzel lezzeti. Ben de kabağın, tam da mevsimi olduğu için iftara gelen arkadaşlara değişik bir lezzet olarak bu tarifi sunayım dedim. O yüzden, yeni yayınladığım akşam yemeği menüsünde bu tarife de yer verdim. Bu tarifin asıl sahibi Lavantin adlı blogun yazarı. Kendisi, Gaziantep'e ait yöresel lezzetleri paylaşıyor blogunda. Bu tarif de, Antep'e ait. Ben pek bir beğendim bu lezzeti. Açıkçası atıştırmalık, salata olarak ana yemeğin yanına çok yakıştığını düşünüyorum. Hatta çay saatinde bile güzel bir alternatif olabilir. Orjinal tarifte, sanırım, kabaklar tavada kızartılmış. Ama ben Lama'ya uyarak, daha hafif olması için, fırında yağlı kağıtta kızartarak yaptım. Bence gerçekten hafif oldu.

Şu ana kadar, 2 kez uyguladım bu tarifi. Gördüğünüz fotoğraflarda aşağıdaki tarifteki gibi 1 avuç buğday/yarma kullandm. Ama sonraki denemelerde, yarma miktarinı daha fazla kullandım. Bence her ikisi de güzel oldu. Denerseniz, miktarlarla oynamak size kalmış. Zaten orjinal tarifte de, buğday dışında miktar verilmemiş. Ben kendime göre belirledim malzemeleri. İlk yaptığımda yarım limonun suyunu ilave etmiştim piyaza; biraz ekşi olmuştu. Ama ikinci yapışımda, çeyrek limonun suyunu kullandım. Bence, bu şekilde daha güzel oldu. Ekşi tat, kabağın tadının önüne geçmemiş oldu.


Malzemeler:

4 orta boy yeşil kabak
Kızartmak için 2 kaşık zeytinyağı
Piyaz için taze soğan, maydanoz, isteye göre kuru soğan
Bir avuç haşlanmış buğday
Yarım limonun suyu
Pul biber, karabiber ve tuz

Yapılışı:

1- Kabakları halka şeklinde doğrayıp yıkayın ve kurulayın.

2- Bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt döşeyin. Yağlı kağıdın üzerine kabakları boca edip üzerine zeytinyağı tuz ve taze çekilmiş karabiberi gezdirin. Yağ kabakların her yerine bulanasıya değin kabakları alt üst edin.

3- Kabaklar pişesiye/kızarasıya değin, 200 derece fırında pişirin.

4- Taze soğan ve maydanozu kıyın.

5- Kabaklar ılınınca/soğuyunca haşlanmış buğday/yarma, limon suyu, pulbiber ve kıyılan piyaz malzemesiyle harmanlayın.

Afiyet olsun…




Yorumlar

  1. Ellerine sağlık.Sevdiklerinle birlikte mutlu bayramlar.

    YanıtlaSil
  2. Tesekkurler, Pembe Kekik! :) Sana da iyi bayramlar!

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Beril,
    Blogumu begenmene sevindim. :) ben de ziyaretine gelip takipcin olacagim.

    YanıtlaSil
  4. Degisik olmus mutlaka deneyecegim hemde kolaycacaik vede lezzetli..tesekkurler paylasim icin sevgiler:))

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Dostbahcesindenlezzetler,
    Teşekkür ederim güzel sözlerin ve ziyaretin için. ;-)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar