Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Mayıs 2012 Perşembe

Tahinli Çıtır Üçgenler




Geçen hafta sonu hazırladığım kahvaltı menüsündeki tariflerden birisi Tahinli Çıtır Üçgenler...Gerçekten yapımı çok pratik. Tadı da bir o kadar güzel. Yıllar önce aynı tarifi normal yufkayla da denemişliğim vardı. O da lezzetli bir tarifti.

Tarif için marifetli arkadaşım, Acemi Şef adlı blogun sahibi Esra'ya çok teşekkürler!


Malzemeler:

Baklavalik yufka (3 yaprak yufkadan 5 adet üçgen çıkıyor)
Tahin
Ceviz kırığı
Toz şeker
Üzerine serpmek için pudra şekeri

Yapılışı:

1- Üç yaprak yufkayı düz bir zeminde üst üste koyun(Eğer baklavalık yufkanız daha kalınsa, 2 yaprak da kullanabilirsiniz. Benim kullandığım yufka çok ince olduğu için ben 3 yaprak kullandım.

2- Elinizle ya da fırça yardımı ile yufkanın her yerine tahin sürün.

3- Elinizle yufkanın her yerine toz şeker serpin.

4- Yufkanın her yerine gelişigüzel ceviz kırığı serpin. Yufkayı 5 uzun şerit halinde kesin. Bir uçtan üçgen yaparak katlamaya başlayalım. Üçgen yapa yapa muskayı kapatın(Eğer bu üçgenleri nasıl elde edeceğinizi görmek istiyorsanız Acemi Şef'in bloguna bakabilirsiniz. Esra bu aşamayı da fotoğraflamış).

5- Tepsiye dizdiğiniz muskaları üzerine bir şey sürmeden fırına koyun. 180 derece fırında yufkaların üzerleri pembeleşene dek(10-15 dk) pişirin. Fırına ara ara bakın. Baklava hamuru çok ince olduğu için çok çabuk pişiyor. Aman yanmasın! :)

6- Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyip yufkaların üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun!

2 yorum:

Hayatcemresi dedi ki...

elinize sağlık,farklı bir tarif olmuş,
sevgiler...

Feyza S. dedi ki...

Tesekkur ederim :) ziyaretime yine beklerim...

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena