Sultan Lokumu



Geçenlerde bebek görmeye gelen arkadaşlarıma yaptığım başka bir ikramlık da "Sultan Lokumu"ydu. Oldukça beğenilen bu tatlı hafif ve çay saatleri için ideal :) Tarif için Semaver'e teşekkürler!

Malzemeler:

1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı un
5 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
Bol hindistan cevizi

Yapılışı:

Bir tencerede tereyağ ve unu 1-2 dk. kavurun. Üzerine şeker ekleyip karıştırın. Azar azar süt ekleyerek ve sürekli karıştırarak pişirin. Oldukça koyu bir muhallebi elde edeceksiniz. Ocaktan inince vanilya ve 1 kaşık hindistan cevizini ekleyip biraz çırpın. Oda sıcaklığına geldikten sonra dolapta dinlendirin. İyice soğuduktan sonra 1 tatlı kaşığı yardımı ile parçalar alıp, elinizi hafif ıslatarak küçük toplar yuvarlayın. Kolay yuvarlanması için, elinizi çok fazla ıslatmayın. Hazırlanan yuvarlakları hindistan cevizi serpilmiş bir kap içinde sallayarak her tarafını hindistan cevizine bulanması sağlayın. Servis edene kadar buzdolabında bekletin. Servise sunmadan önce sunumu ve yemesi kolay olsun diye ortalarına kürdan batırın.

Afiyet olsun!


Yorumlar

  1. Feyzacığım deneyip beğenmene çok sevindim:)
    bizim çocuklar da çok seviyor bu lokumları, nefis görünüyor, ellerine sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Haticeciğim, teşekkür ederim güzel sözlerin ve ziyaretin için :) Tariflerin bir harika, her zamanki gibi...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili feyza, sultan lokumu tarifine takılıp kaldım çok güzel bir sunum olacağı belli buna benzer bizimde bir tarif var yıllar öncesinden ona da hatırladığım kadarıyla süt tozu falan konuyordu. hindistan cevizli yoplare mı neydi bak adını bile unuttum şimdi..Güzel paylaşımlarda buluşmak üzere güzel bloğuna sevgiler bıraktım.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Şükran,
    Guzel sozlerin ve ziyaretinicin tesekkurler! Ben de sut tozu kullanilan bir tarif duymustum. Senin bahsettiinin de ismi ilgincmis :) bir de gecenlerde, bir arkadasimin cay menusunde sultan lokumu vardi. Benim yaptigim lezzete cok yakindi, ama malzeme olarak irmik ve krem santi kullanmisti.
    Ziyaretime yine beklerim :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Feyzacığım,
    Bu tarifi denedim, muhteşem oldu! Hem çok pratik hem çok hafif ve de lezzetli bir tatlı.Önce şekil veremedim ama meğer yeterince soğutmadığım için öyle olmuş.Biraz daha buzdolabında bekleyince yuvarlamak zor olmadı. Dün okuldan gelen arkadaşlara ikram ettim herkes çok beğendi..Thanks for the recipe, dear!
    Deniz Y.

    YanıtlaSil
  6. Denizcigim, begenmenize cok sevindim :) gercekten pratik ama bir yandan da lezzetli ve hafif bir ikramlik...

    YanıtlaSil
  7. Bu tarifide denedim güzel oldu, bir de üstüne çikolata eritip döktüm, değişik oldu, hazır mı diye soranlar bile oldu :) Emeğine ,ellerine sağlık feyzacım.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Nilufer,
    Cikolata da farkli bir lezzet katmistir, eminim. Ben de deneyeyim. Tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar