Nutellalı Kurabiye


5 Şubat, yani bugün, Dünya Nutella Günü... Ben de bugünün şerefine, nutellalı bir tarif deneyeyim dedim :) Veee başladım nette araştırmaya... Özellikle yabancı sitelere baktım ama, ne yazık ki, tarifler aşırı kaloriliydi. Malzemelerine baktığımda 1 kavanoz veya 1 cup nutella yazıyordu :(( Daha az nutella içeren bir tarif bulmaya çalıştım ve yabancı bir siteden bu tarifi buldum. Orjinal ismi "Nutellalı Lav Kurabiyesi" Sanırım ismini piştikçe yayılan şeklinden alıyor. Zira yemek kaşığı ile koyduğunuz kurabiye hamuru fırının ısısıyla, volkanik dağdan patlayan lavlar gibi hızlı bir şekilde yayılıp küçük bir tabak şeklini alıyor. Bu lezzetli kurabiye, özellikle de çocukların soğuk süt eşliğinde asla reddedemeyecekleri bir lezzet.. Annelere ve nutella düşkünlerine duyurulur :)



Malzemeler:

55 gr iri kıyılmış ceviz+ badem ve 1 yemek kaşığı tereyağı (Orjinal tarifte fındık kullanılmış)
3 yemek kaşığı tereyağı
1 cup*(120 gr) bitter çikolata (Orjinal tarifte damla çikolata kullanılmış)
1 yumurta
1/3 cup* toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya
1/2 cup* un
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
8 çay kaşığı buzdolabında beklemiş nutella (Orjinal tarifte bütün malzemelerden 8 adet kurabiye çıkarılmış. Ama ben 11 kurabiye çıkardığım için 11 çay kaşığı da nutella kullanılabilir)

1 cup= 250 ml'lik su bardağı

Yapılışı:

1. Tavaya 1 kaşık tereyağı alıp orta ateşte eritin. Kıyılmış ceviz ve bademi de ekleyip karıştırarak 4-5 dakika kadar(yanmasına izin vermeden) soteleyin. Kavrulmuş ceviz ve bademi alüminyum folyonun üzerine alıp soğumasını sağlayın.

2. 3 yemek kaşığı tereyağı tavaya alıp orta ateşte eritin. Erimiş tereyağı ocaktan alıp üzerine bitter çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyesiye değin karıştırın. Tereyağı-çikolata karışımını bir kenara alıp soğumasını sağlayın.

3. Geniş bir kase içerisinde yumurta, şeker, tuz ve vanilyayı mikserle 2 dakika çırpın. Ardından soğumuş tereyağ-çikolatayı ekleyip yeniden çırpın.

4. Un ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek çikolatalı karışıma ekleyin. Ceviz-badem karışımını da ekleyip bir tahta kaşı yardımıyla hamuru karıştırın. Hamur kasesini streç filmle kaplayıp buzdolabında 1 saat bekletin.

5. Fırını önceden 190 derecede ısıtın. Tepsiye yağlı kağıt yerleştirin. 1 kaşık yardımıyla dinlenmiş hamurdan 1 yemek kaşığı alıp tepsiye koyun(Her kurabiyenin arasında 4-5 cm olmalı. Ben büyük fırın tepsisinde 1 seferde 6 tane pişirebildim. Bu kurabiyeler piştikçe yayılan cinsten :)). Her kurabiyenin ortasını bir çay kaşığı ile bastırıp, bastırdığınız yere birer çay kaşığı buzdolabında beklemiş ve sertleşmiş nutella koyun. Nutellanın üzerine bir miktar daha kurabiye hamurundan koyup nutellanın üzerini kaplayın (ki nutella kurabiyenin içinde kalıp akışkan kalsın ).

6. Isınmış 190 derece fırında tam 12 dakika pişirin. 3-5 dakika soğumaya bırakın ve daha sonra bu inanılmaz lezzetin hazzına varın.

Afiyet olsun!



Yorumlar

  1. nutella varsa bende varım:))
    ellerine sağlık çok güzel olmuşlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hande
      Begendigin sevindim. Ziyaretime yine beklerim :)

      Sil
  2. of offf bol çikolatalı nefis kurabiyelere bayıldım zaten çok severim
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Melisa,
      Ben de, bayildim valla :) yapanlar da bayilir, insallah!

      Sil
  3. nutella deyince akan sular durur bende şuan olduğu gibi:)
    gerçekten nefis birşey olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Anne eli gibi,
      Guzel sozlerin icin tesekkurler!

      Sil
  4. harika gozukuyor, bu sayfanızı yeni keşfettim! elinize sağlık. özellikle nutellalı bu kurabiyeyi yapabilmeyi çok istiyorum. deneyeceğim...
    sevgiler Aslı

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Asli,
    Blogumu ve tarifimi begendigine sevindim. Tarifi denediginde, sonuctan haberdar et, olur mu?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar