Vişne Soslu Muhallebili Kedi Dili Tatlısı


Bu yapımı pratik olan tatlıyı, akşam gezmesine gelen değerli arkadaşlarım için yaptım. Bence akşam yemeğinden sonraki çayın yanına, mideyi yormamasından dolayı, daha hafif olan bu tür sütlü tatlılar çok yakışıyor. Bir kaç değişiklik yaptığım bu tarif için, Semaver'in sahibi Hatice Hanım'a çok teşekkürler :)

Malzemeler:

Muhallebisi için:

3 su bardağı süt (600 ml)
1,5 çay bardağı toz şeker
1 küçük çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1-2 tatlı kaşığı tereyağı

Vişneli Sosu için:

1 su bardağı çekirdeksiz vişne (taze veya dondurulmuş)
1 su bardağı su (200 ml)
1 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı (tepeleme) toz şeker


Tatlının alt katı için:

12 adet kedi dili bisküvi
Yarım çorba kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı süt

Yapılışı:

1. Granül kahve, şeker, sıcak su ve sütü karıştırın ve kedi dillerini bu karışımla ıslatıp kare veya dikdörtgen bir borcama dizin.

2. Muhallebi malzemelerini (vanilya ve tereyağı hariç), orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatın ve tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Muhallebiyi mikser ile ılıyıncaya kadar çırpın.

3. Ilımış olan muhallebiyi ıslatılmış olan kedi dillerinin üzerine dökün. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

4. Muhallebi soğuyup, üzeri hafifçe kaymak tutarken, vişneli püreyi hazırlayın. Vişneleri, rondodan geçirerek püre haline getirin. Diğer malzemeleri de ekleyin ve sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynamaya başayınca, ateşi kısın ve 2-3 dk. daha pişirin. Pürenin soğumasını beklemeden, muhallebinin üzerine yayın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyunca, buzdolabına kaldırın ve en az 2-3 saat, mümkünse 1 gece dinlendirip, servis yapın.
Üzerini süslemek için de, hindistan cevizi veya toz yeşil fıstık kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. Bu tatlının özellikle sosunun o yoğun vişneli hali nefis oluyor, misafirlerim de çok beğeniyor:)

    senin de deneyip beğenmene çok sevindim, çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Hatice, tarif icin yeniden tesekkurler. Gercekten hafif ve enfes :) bir arkadasim da denemis tarifi, cok begenmis.

    YanıtlaSil
  3. denedim bu tarifi çok güzel oldu eline sağlık. benim de sürekli yaptığım keyifli ve hafif bir tarifim var. ölçek kullanmadan göz kararı yapıyorum ben ama yine de paylaşmak isterim. 1 paket kedi dili bisküvi, süt, yoğurt, meyveli sos, pudra şekeri. koyu, krema kıvamında yoğurt kullanıyorum. yoğurdu pudra şekeriyle karıştırıyorum. bisküvileri sütle batırıp 1 sıra halinde kaba diziyorum. üzerine hazırladığım yoğurdu döküyorum. 1 kat daha aynı işlemi yapıp. servis yaparken üzerine meyveli sos döküyorum. ben ahududu-çilekli hazır sos kullanıyorum. hafif ve yaz günleri için serin bir tatlı oluyor. öneririm. Bilge

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgeciğim, tarifi beğenmene sevindim. Ben de, en yakın zamanda senin tarifini deneyip blogumda yayınlayacağım.
      Sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar