Mermer Kek


Bu kış günlerinde, kızımın da ısrarlarına dayanamayarak, daha fazla kek yapar hale geldim. Kızımın tercihi daha çok çikolatalı, kakaolu kekler olduğundan, mutlaka keklerimizin içinde ya kakao ya da çikolata oluyor :) Sıcacık evinizde, çayın yanına bu yumuşacık kekten bir dilim çok güzel gidiyor. Aslında adına bakıldığında mermer desenin çıkacağını bekleyebilirsiniz.Ama ben orjinal tarife uyarak yaptığım ve de iki renk hamuru karıştırmadığım için çok da mermer deseni çıkmadı, resimde de gördüğünüz gibi :) Hatta kakaolu hamur daha yoğun ve ağır olduğu için aşağıya çöktü. Siz mermer deseni çıkmasını istiyorsanız, kakaolu hamuru döktükten sonra bir çatal yardımıyla, nazik bir şekilde spiraller çizip, iki hamurun birbirine karışmasını sağlayabilirsiniz. Tarif için Evcilik'e çok teşekkürler!


Malzemeler:
4 yumurta akı
1 su bardağı yoğurt
4 yumurta sarısı
1 su bardağı sıvıyağ
2 paket vanilya
250 gr. pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:

1. Yumurta aklarını bir kapta kar gibi olana kadar iyice çırpın.

2. Başka bir kapta da yoğurdu, yumurta sarılarını,vanilyayı,yağı ve pudra şekerini çırpın.

3. Elenmiş unu ve kabartma tozunu da ekleyip çırpın ve yumurta akı köpüğünü yavaşça, söndürmeden bir spatula yardımıyla karıştırın.

4. Hamurun yarısını yağlı kağıt serili kalıba veya yağlanmış unlanmış tercihen kelepçeli kek kalıbına dökün.

4. Diğer yarısına kakaoyu karıştırıp bir kaç kez çırpın ve kalıptaki hamurun üzerine dökün. 175 derece fırında 50-60 dk pişirin.

Afiyet olsun :)

Yorumlar

  1. Kışın olmazsa olmazı bence kek.Bazen bir bardak çayla, bazen bir fincan sütle.Asıl önemlisi tüm evi saran kokusuyla...Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili caferengigul,
    Tamamen katiliyorum size :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar