Fırın Poşetinde Ayva ve Armut Tatlısı





Normal ayva-armut tatlılarına göre, pişirme yönteminden dolayı ve daha az şeker içerdiği için daha sağlıklı ve lezzetli bulduğum bir kış tatlısı... Aslında geçen yıldan beri yayınlanmayı bekleyen bir tarif... Ama bugüne kısmetmiş. Yapanlara ve yiyenlere afiyet olsun :)

MALZEMELER:

4 orta boy ayva
4 Deveci armudu
20 çorba kaşığı şeker (her ayva için 3 kaşık, her armut için de 2 kasık şeker)
2 elma rendesi
Yarım tatlı kasığı toz tarcin
4-5 karanfil
2 çubuk tarcin
2 fırın poşeti

Süslemek için:
Kaymak, kaymakli dondurma veya ceviz

YAPILIŞI:

1. Ayvaların ve armutlarin kabuklarını soyun, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini kabak oyacağıyla çıkarın. (Ayvaların çekirdeklerinin bir kısmını atmayın, renk vermesi için daha sonra fırın poşetinin içine koyacaksınız).

2. Şekeri derin bir kaba dökün ve ayvaların ve armutlarin her yerini şekere bulayın.

3. Ayvaları ve armutlari iki ayri fırın poşetinin içine yerleştirin. Ortalarına 1'er kaşık şeker koyun. Rendelenmiş elmayı toz tarcinla karıştırıp ayvaların ve armutların ortalarını doldurun.

4. Kalan şekeri de, büyük kısmı ayvaların bulunduğu poşetin içine olmak üzere, aktarın.

5. Poşetlerin içerisine birer tane çubuk tarçın, 2-3 adet karanfil ve de ayvaların çekirdeklerini de ekleyip, ağzını bağlayın. İğneyle 1-2 delik açın. 200 derecede 45 dakika fırının kapağını açmadan pişirin.

6. Fırını kapattıktan sonra soğuyuncaya kadar kapağını açmayın. Fırından çıkarınca torbayı üst tarafından kesip ayvaları ve armutları servis tabağına alın.

7. Üzerini kaymak, dondurma veya cevizle süsleyip servis yapın.

Bu ayva tatlısı:

Bu da armutlusu. Geçen sene yaptığımda rendelenmiş elmanın içerisine kuş üzümü de koymuştum. O yüzden, bazı resimlerde küçük noktalar halinde kuş üzümlerini de görüyorsunuz:

Yorumlar

Popüler Yayınlar