Çin Usulü Sebzeli ve Tavuklu Köy Eriştesi



Bu yemeğin adını, Ankara Liva Pastanesi'nin menüsünde ilk gördüğümde çok şaşırmıştım. "Nasıl yani???" dedim kendi kendime. Bizim kırk yıllık köy eriştesi nasıl Çin usulü pişirilmiş?:)) Sonrasında ilginç bir tat olabileceğini düşünüp denemeye karar verdim. Gerçi menüdeki yemeğin adı "Çin Usulü Sebzeli Köy Eriştesi"ydi. Ama ben bu yemeği tavukla da deneyip iki değişik tarif çıkardım ortaya. Birincisi sadece sebzeli, ikincisi de hem sebzeli hem tavuklu oldu. Bence ikisi de enfes. Sebzelisini özellikle vejeteryanlara öneriyorum. Sebzelisini yapmak için sadece sebzeleri soteleyip sonunda soya sosunu ekleyip haşlanmış eriştelerle buluşturmanız yeterli:)


Malzemeler :

2 su bardağı köy eriştesi
1 bütün tavuk göğsü
2 kırmızı biber
1 kabak
2 havuç
1 kuru soğan
Zeytinyağı
1-2 yemek kaşığı soya sosu


Yapılışı :

1. Erişteyi diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

2. Tavuk göğsünü uzun şeritler şeklinde ya da küçük küçük kesin.

3. Kırmızı biberleri, havuçları ve kabağı ince uzun parmak boyunda şeritler halinde kesin.

4. Ocağa iki tava koyun ve ikisine de yağ dökün.

5. Soğanları piyazlık doğrayın ve tavaya koyun.

6. Doğradığınız sebzeleri de sırayla tavaya döküp çevirerek pişirin.

7. Diğer yağ konulmuş tavaya da tavuk göğüslerini koyup pişirin.

8. Sotelenen sebzeleri, tavuğun tavasına aktarın. Karışıma soya sosunu ekleyin (Soya sosu tuzlu olduğu için ekstradan tuz eklemeyin!. 2-3 dakika pişirdikten sonra erişteleri de ekleyin ve güzelce karıştırın. Sıcak veya ılık olarak servis edin. Afiyet olsun!

Bu sebzelisi:

Yorumlar

  1. harika görünüyor. tavuklusunu deneyceğim canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Öğle Uykusu,
    Beğendiğine sevindim. Tarifi denedin mi? Sonuç nedir?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar