Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Ekim 2011 Pazartesi

Murdum Erigi Receli

Bu receli, gecen sonbahar ilk kez yaptigimda ve tattigimda, bu guzel lezzeti bu kadar gec tattigima pisman olmustum. Rengiyle, aromasiyla ve tadiyla cazip bir tat. Murdum erigi, su siralar pazarlarda cok ucuza satiliyor; yani tam mevsimi. Bence siz de gec kalmadan, semt pazariniza bir ugrayip kis hazirliginizi yapin:)

Malzemeler:

1 kg mürdüm eriği
750 gr toz şeker
Yarım limonun suyu
4-5 adet karanfil tanesi

Yapılışı:

1. Erikleri yıkayın ve çekirdeklerini çıkartın. Cekirdekleri cikmis her yarim erigi uzunlamsina ikiye kesin.

2. Kesilen erikleri reçel yapılacak tencereye bir kat erik bir kat şeker şeklinde koyun ve bir gece bekletin.

3. Ertesi gun, sulanan erikleri once orta ateşte pişirmeye baslayin. Şeker tamamen eriyinceye kadar reçeli karıştırın. Kaynamaya baslayinca atesi kisin ve karanfilleri ekleyin. Daha sonrasında ara sıra karıştırarak köpükleri alın. Reçel koyulaşmaya başlayınca limon suyu ekleyin. 1-2 tasim daha kaynatip ocaktan alin.

4. Recel daha sicakken, cam kavanozlara doldurup kavanozlari ters cevirin. Soguyana dek bu sekilde bekletin. Hemen kullanmayacaksaniz, kuru ve nemli bir ortamda oda sicakliginda tutabilirsiniz. Kavanozun kapagi acildiktan sonra da buzdolabinda saklayin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena