Buzluk Böreği


Acil misafirleriniz ya da sabah kahvaltılarınız için "Şöyle hazırda bir börek bulunsaydı" diyorsanız, bu tarif tam size göre:) Bu börekleri hazırlayıp, dondurucuya atıp sonra buzdolabı poşetlerinde saklayabilir ve istediğiniz zaman pişirebilirsiniz.

Benim birkaç değişiklik yaptığım orijinal tarif Arzumcum'dan.

MALZEMELER:

4 adet yufka
100 gr. tereyağı


İç Malzeme İçin:
3-4 adet patates
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 adet kucuk boy kuru soğan
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber

Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Arzuya göre Susam veya çörekotu

YAPILIŞI:

1. İç malzeme için, patatesleri haşlayıp, soyun ve ezin. Tavaya tereyağı alıp, eritin ve minik doğradığınız soğanı kavurun. Ezdiğiniz patatesleri, tuz ve baharatları ekleyip, soteleyin.

2. Tereyağını eritin. İlk yufkayı tezgaha serin ve erittiğiniz tereyağından her yerine sürün. İkinci yufkayı da üzerine yayın ve tereyağı sürün. 12 adet üçgen parçaya bölün. Patatesli malzemeden geniş kenarlarına koyup, sigara böreği gibi sarın.

3. Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. 4 adet yufkadan 24 adet böreğiniz olacak.

4. Geniş bir kaseye su doldurun ve börekleri suya daldırıp çıkarın. Tepsiye ya da geniş bir saklama kabına yağlı kağıt ya da streç film serin.

5. Suya batırdığınız börekleri birbirine değdirmemeye çalışarak dizin. Böreklerin birbirine yapışmaması için, her sıradan önce yağlı kağıt veya streç film serin. Börekleri 2 yada 3 sıra üst üste dizebilirsiniz.

6. Börekleri dondurucuya koyun ve dondurun.

7. Donan börekleri, çözülmeden tekrar suya daldırıp çıkarın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!


Yorumlar

  1. zehra cakcak17 Ekim 2011 12:55

    feyzacım böreği dün yapıp buzluğa attım h.içi misafirim gelicek o zaman pişiricem. daha önce aynı gün içinde yapıp kısa süre buzluğa atıp pişirmiştim.bakalım bu nasıl oldu becerebildim mi sonucu yazıcam mutlaka

    YanıtlaSil
  2. Zehracığım, blogumu ziyaret ettiğin ve tarifi denediğin için teşekkürler! Umarım tadını beğenirsin! Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  3. Zehracığı bu arada, yorumunu da bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  4. feyzacımm börekler haaarika , oldular. Benden misafirlere kalmayacaktı neredeyse. Bundan sonra müsait olduğum zamanlarda yapıp atıcam buzluğa.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar