Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Eylül 2011 Pazar

HAŞHAŞLI TUZLU KRAKER



Çayın yanına çok lezzetli tuzlu bir atıştırmalık. Ben tarifi Pelin Chef'ten aldim. O da, orjinal tarifi "Dünyanın En Güzel Kurabiyeleri" kitabından almış. 

Not: Aşağıdaki malzeme miktarından 20 civarında bisküvi çıkıyor. Daha fazla yapmak isterseniz, malzeme miktarını arttırın.

MALZEMELER:

1 su bardağı un
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
6 yemek kaşığı sut kremasi

Üzerine:

Az miktarda süt
Tuz


YAPILIŞI:


1. Fırını 150º C 'de onceden ısıtın.

2. Unu, tuzu, şekeri bir kaseye koyun ve tereyağını içine koyup parmaklarınızla içinde ovun.

3. Haşhaş tohumlarını ve kremayı ilave edip yoğurun. Sert bir hamur elde etmeniz gerekiyor.

4. Hamuru hafif unlu bir zeminde 3-4 mm kalınlığında merdaneyle açın ve tirtikli bir kesiciyle hamurlari küçük kare veya diktortgen seklinde kesin.

5. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine alın ve üzerlerine fırçayla hafifçe süt sürün. Tuz serpiştirin ve ısıtılmış fırında altın sarısı renk alana kadar pişirin.

Afiyet olsun!









2 yorum:

Adsız dedi ki...

Enfes bir tat! Ellerine sağlık canım.Mutlaka yapacağım çok beğendim :)
Deniz Y.

Feyza dedi ki...

Denizcigim, bugun yedigin kurabiye bu degildi, ama bu da cok lezzetli. Bu arada bugun yedigin "Hashasli, Baharatli Tuzlu Kurabiye"ydi.

Afiyet olsun, canim:)

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena