Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Eylül 2011 Salı

Çilekli, Muhallebili, Krem Şantili Etimek Tatlısı


Yapımı çok kolay, yalancı ekmek kadayıfı tadında, hafif bir tatlı. Özellikle yazın ve çay saati için öneriyorum.

Malzemeler:

1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için:

Yarım litre süt,
1,5 kahve fincanı un,
1 yemek kaşığı tereyağı
5-6 kaşık şeker
2 tatlı kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya

Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200ml)
Çilek

Yapılışı:

1. Şerbeti için, sıcak su ile şekeri kaynatın. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatın. Şerbeti 10 dk kadar bekletin.

2. Bir borcama etimekleri sıralayın. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtın.

3. Muhallebisi için, sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyin ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırın ve ocağı kapatın.

4. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltin.

5. Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye alın.

6. Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığınız krem şantiyi sürün. Üzerini streç film ile kapatarak buzdolabına kaldırın.

7. Tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis edin. Üzerine dilimlenmiş çilek koyarak süsleyin.


Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena