Chocolate & Zucchini Cake (Yeşil Kabaklı Kek)





Tarifin adını okuduğunuzda, "Yeşil kabak ve çikolata mi???" dediğinizi duyar gibiyim. Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba dediğim için, dönüşümü marjinal(!) bir tarifle yapmaya karar verdim. Mutfakta risk almayi sevenler ve yeni tatlara açık olanlara öneriyorum bu içi nemli, yumuşacık, lezzetli keki... Ama size tavsiyem, keki ikram ettiğiniz kişilere, son parçayı bitiresiye değin, içinde yeşil kabak olduğunu söylemeyin. Sadece içinde ne olduğunu tahmin ettirmeye çalışın. Bu, hem önyargılı kişilerin kekinizi reddetmesini önleyecek, hem de bu kek tadımını bir eğlenceye dönüştürecek.

Birkaç değişiklik yaptığım orjinal tarif Chocolate & Zucchini 'den.


Malzemeler:

240 gr (2 cup*) un
60 gr (1/2 cup) kakao
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çimdik deniz tuzu
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 cup esmer şeker (Orjinal tarifte 180 gr'di)
1/2 cup zeytinyağı
1 paket vanilya (Evde olmadığı için ben kullanmadim)
3 yumurta
2 cup kabuğu soyulmamış ve rendelenmiş kabak
160 gr (1 cup bitter damla çikolata yada kıyılmış bitter çikolata)
1 tatlı kaşığı nescafe (Bu kahve, çikolata aromasini daha da yoğunlaştırmak için. Pişmiş kekin içinde aromasi pek de hissedilmiyor)
Dilerseniz üzerine süslemek için pudra şekeri veya çikolata sosu

*1 cup= 200ml'lik su bardağı

Yapılışı:

1. Fırınınızı 180°C‘de önceden ısıtın. Kek kalıbınızı yağlayın.

2. Un, kakao, karbonat, tuz ve kabartma tozunun bir kaba eleyin.

3. Ayrı bir kap içerisinde şekeri ve tereyağını yumuşayana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip vanilya ve kahveyi de ilave edin ve iyice karışmasını sağlayın.

4. Büyük bir karıştırma kabı içerisine rendelenmiş kabakları, çikolata parçalarını ve unlu karışımın 1/3’ünü karıştırın. Rendelenmiş kabakların iyice unla kaplandığından emin olun.

5. Geri kalan un karışımını sıvı karışıma ekleyin ve karıştırın.

6. Son olarak, kabaklı hamur karışımını diğer hamur karışımına ekleyin ve bir spatula yardımıyla cok fazla karıştırmadan alt üst edin ve kek kalıbınıza boşaltın.

5. 50-60 dakika kadar pişirin ve kürdan testi ile kontrol ederek fırından çıkarın ve oda sıcaklığında 10 dk kadar soğuttuktan sonra kalıbından çıkartın. Ben gül şeklindeki kek kalıbımı kullandım:



Dilerseniz pudra şekeri yada çikolata sosu ile servis yapin.

Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Merhabalar.ben tugba...Blogu nuzu ziyaret ederken bu tarifinizle karsilastim.bu tarifi portakal agacinda gorup denemistim gercekten nefis oluyordu..eminimbuda cok lezzetli oluyo dur.en kisa zamanda deneyip karsilastirma yapicam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarim benim tarifimi de begenirsiniz. Denediginizde yorum yaparsaniz, sevinirim ;-)

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar