Portakallı/ Mandalinalı Kedidili Pastası




Yine kıştan kalan bir lezzet. Hafif ve serinlik veren tadıyla aslında daha çok yaza yakışan bir lezzet:) Yazın bulabilirseniz portakal yapmanızı kesinlikle öneririm. Orjinal tarif yine Semaver'den. Orjinal tarif portakalla yapılmış ama ben hem portakal hem de mandalinayla denedim. İkisi de enfes. Tarif için Hatice Hanım'ın ellerine sağlık! Bu arada, ben orjinal tarifteki  çikolata sosunun malzemelerini ve miktarını değiştirdim. 

Malzemeler: 

16 adet kedidili 
2-3 tane portakal ya da 5-6 tane mandalina 

Kreması için: 

2 su bardağı süt 
5-6 çorba kaşığı toz şeker 
2 tane yumurta sarısı 
2 çorba kaşığı un 
1 paket vanilya 
1 tane limonun rendelenmiş kabuğu 
1 paket labne peyniri (200gr.) 

Çikolata sos için: 

1 çorba kaşığı un 
3 çorba kaşığı toz şeker 
1 çorba kaşığı kakao 
1 su bardağı su 
40 gr bitter çikolata

Ya da 

hazır çikolata sosu 

Yapılışı: 

1. Krema için yumurta sarıları, şeker ve unu yarım bardak sütle blendırda ezin. Kalan sütü, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı üzerine ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın ve biraz daha ılıdıktan sonra labne peynirini de ekleyip iyice çırpın. Bu karışımı bir kenarda soğumaya bırakın. 

2. Çikolata sosu için çikolata dışında tüm malzemeyi bir soslukta karıştırarak pişirin. Ocaktan aldiktan sonra icine bitter cikolatayi ekleyip hizlica karıştırıp erimesini sağlayın. 

3. Portakalların veya mandalinaların sularını sıkıp yayvan bir tabağa alın. Kedidillerinin her iki yüzünü de portakal/mandalina suyuna 30 saniye kadar batırıp çıkartın ve çemberli kek kalıbının içine dizin. Üzerine labneli kremanın yarısını yayın. Ve tekrar kedidili dizip kalan kremayı yayın. Üzerine sogumus olan çikolata sosunu gezdirin. Portakal dilimleriyle süsleyin ve soğuk servis yapın. 

Afiyet olsun!




Yorumlar

  1. Bu pasta bizim de favorilerimizden:)
    deneyip, beğenmenize çok sevindim.
    geçen kış mandalinalısını yapmıştım, çok sevmiştik, portakallı, mandalinalı, vişneli her hali çok güzel:)
    ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Haticecigim, tarif icin tesekkurler! Visneli hic denemedim. Bir de onu denemek lazim:)

    YanıtlaSil
  3. Sütle ıslatıp kedi dillerini muzlu yaptım harika oldu çok teşekkürler 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar