Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Temmuz 2011 Cuma

Apple Crumble (Kırıntı Hamurlu Elma Tatlısı)



Orjinal tarifi ünlü aşçı Cemal Türkan'a ait olan bu tatlıyı ben daha küçük ölçülerde ve kaplarda yapmayı tercih ettim.

Malzemeler:

Kırıntı hamuru için:
1,5 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker

Elmalı dolgu için:

1,5 kg elma (tercihen yeşil elma)
4 çorba kaşığı limon suyu
3 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Yapılışı:


1. Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkartın ve iri doğrayın.

2. Bir fırın kabının içine elmaları alın. Limon suyu ve kabuğunu elmaların üzerine döküp elmaları iyice bir harmanlayin.

3. Bir kapta un, toz şeker ve tereyağını elinizle karıştırın, pütürlü bir hale getirin.

4. Karışımı elmaların üzerine serpiştirin, 190 dereceli önceden ısınmış fırında tatlının üzeri kızarana kadar pişirin.

5. Sıcaklığı geçince mutlaka dondurma ile servis edin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu bir ingiliz tatlısıdır. orijinal tarif Cemal bey e ait değildir...

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena