Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Haziran 2011 Perşembe

Zeytinyağlı-Portakallı Kereviz



Bu tarif, kıştan kalma.. Yazıya dökmek bugüne nasipmiş:)

Kereviz, doğruyu söylemek gerekirse, ailecek cok da tüketmediğimiz bir sebze. Ama portakallısı cok lezzetli. Kış sebzelerini sevmeyenlere portakal aromalı sebzeleri kesinlikle öneriyorum.

Malzemeler:
Yarım kilo kereviz
1 adet havuç
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1-2 diş sarımsak
Yari-ım çay bardağı zeytinyağı
2 portakalın suyu
Tuz, şeker
Gerekirse 1 su bardağı sıcak su
Kıyılmış dereotu
Kereviz yaprakları
Yapılışı:

1. Kerevizi soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın ve kararmaması için limonlu suyun içinde bekletin. Kerevizin yapraklarını atmayın. Onları da yıkayıp ince bir şekilde kıyın.

2. Havuçları da yarım halka şeklinde doğrayın. Patatesleri de kuşbaşı şeklinde doğrayip hazırlayın.

3. Tencereye zeytinyağını koyun. Üzerine soğanları ve havucu alıp soteleyin. Kereviz ve patatesi de ekleyin.

4. En son portakal suyunu, tuzunu ve şekerini de ekleyip kapağını kapatarak portakal suyu çekene kadar pişirin. Gerekirse, yani sebzeler hala diriyse, 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip bir miktar daha pişirin. Yemeğin ocaktan inmesine yakın kıyılmış kereviz yapraklarını da ekleyin. Yemeği mutlaka tenceresinde kapağı kapalı şekilde soğutun. Sonra servis kabına alıp soğuk ikram edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena