14 Haziran 2011 Salı

TAVUK ETLİ PATLICAN-PATATES YEMEĞİ



Çok lezzetli, yapımı kolay bir tencere yemeği. Yiyen herkesi anne lezzetine götürecek olan bu yemeğin orjinal tarifi Oktay Usta'ya ait. Ben tarifi Böcüüuk'ten aldım.

Malzemeler :

3 adet küçük patlıcan
2 adet patates
2-3 adet domates
5 parça kemiksiz tavuk bonfile ya da but eti (Ben bonfile kullandim)
6 diş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 bardak su
Birer çay kaşığı kırmızıbiber, karabiber, kekik
1 tatlı kaşığı kadar tuz

Yapılışı :

1. Tavuk etini baharatlarla harmanlayın.

2. Patlıcanları alaca soyup, ince ve yuvarlak doğrayıp, tuzlu suda bekletip yıkayın. Patatesleri de soyduktan sonra yuvarlak dilimleyin. Domatesleri de aynı şekilde yuvarlak dilimler halinde hazırlayın.

3. Teflon bir tencereye zeytinyağını koyup, 1 dilim patlıcan, patates, domates ve 1 parça tavuk şeklinde dizin. Artan patlıcan, patates ve domatesleri de tekrar üstüne dizip, soyulmuş dilimlenmiş sarmısakları da koyun.

4. 1 bardak suda ezdiğiniz salçayı da yemeğe ilave edin. Tuzunu serpin ve tavuk etleri yumuşayıp pişene kadar yemeği orta ateşte pişirin. Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.
Bu, tenceredeki çiğ malzeme:

Bu da, pişmiş hali:



Afiyet olsun!

7 yorum:

bocuruk dedi ki...

Ellerine sağlık ve afiyet şeker olsun:)
Sevgilerimle...

Feyza S. dedi ki...

Tarif için teşekkürler!

Adsız dedi ki...

çok guzel oldu tarif için ugraşıp emek verenlere cok tesekkürler

Feyza S. dedi ki...

Sevgili Adsiz, Isminizi yazsaydiniz daha iyi olurdu ama... Begenmenize sevindim:))

Bilişimci Anne dedi ki...

Evde çok az patlıcan vardı yanına bir de patates eklesem olur mu ki diye nette gezinirken sayfana rastladım yine Feyza'cım:) Yalnız ben tavuk etiyle değil, kırmızı etle yapacağım, bakalım nasıl olacak? Teşekkürler tarif için..

Feyza S. dedi ki...

Canim, kirmizi etle pisirdiginde etler pismeyebilir. Cunku bu yemekte hersey cigden konuldugu icin, etin sebzeler gibi cabuk pisen bir cesit olmasi gerekiyor. Yani, kirmizi ete on pisme islemi, haslama veya kavurma, uygulaman gerekiyor. Afiyet olsun simdiden.

yyelda dedi ki...

Bu aksamki menu yanina sehriyeli pirinc pilavi bide salsta ya da cacik ama bence cacik patlicanla cok daha lezzetli oluyor.elinize saglik..

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım "Sevgili Adsız" şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena