SEBZELİ DİZME KÖFTE



Davet yemeklerinde bile sunabileceğiniz hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzet. Orjinal tarif, evde bulduğum Lezzet dergisinin bir ekinden..

MALZEMELER:

2 patlıcan
2 kabak
2 patates
3 domates
2 sivribiber
30 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1.5 su b. su

KÖFTE İÇİN:

Yarım kg yağsız kıyma
1 soğan
1 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı k. karabiber
1 tatlı k. kimyon
Tuz

YAPILIŞI:

1- Patlıcanları alacalı soyup halka halka dilimleyin. Tuzlu suda bekletip süzün ve kağıt havluyla kurulayın. Kabak,patates, ve domatesleri soyup halka halka dilimleyin. Sivribiberleri temizleyip ince ince doğrayın.

2- Köfte için, soğanı soyup rendeleyin. Ekmek içini ufalayın. Kiymaya soğan,ekmek içi, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın.

3- Güveç ya da fırın kabı veya tepsisine hazırladığınız sebze ve köfteleri sırayla, hafif dik duracak şekilde değişimli olarak dizin. 





4- Tereyağını bir kaseye alıp üzerine salça ve sıcak suyu ekleyin ve hepsi iyice karışana dek karıştırın. Hazırladığınız sosu güveçteki/tepsideki malzemenin üzerine gezdirerek dökün. Sivribiberleri üzerine serpiştirin (Sivribiberleri, pişmenin son 15 dakikasında yerleştirirseniz, yanmasını ve çok kızarmasını önelesiniz).  

5- Önceden ısıtılmış 200 derece ayarlı fırında, fırının kabının üzeri kapalı bir şekilde 40-45 dakika pişirin. Bir 10-15 dk da, üzeri açık şekilde pişirin. Sıcak olarak servis yapın. 















Yorumlar

  1. Feyza cım denedim harika oldu. Birazcık farklı yaptım.önce tefal vitacuisine de sebzeleri ve köfteleri pişirdim sonra tepsiye dizip,sosunu döktükten sonra 15 dk fırına verdim. Birde sivribiber yerine çarliston kullandım:)

    YanıtlaSil
  2. Canım, beğendiğine sevindim. Sen ön hazırlıkla yapmışsın. Eminim öyle de çok lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  3. Üzeri kapali olarak pisiirin yazmissiniz folyo kagidi kapatsak olurmu

    YanıtlaSil
  4. Üzerini kapatarak pisirin yazmissiniz folyo kagidi olurmu kapatmak icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sema,

      Tabii ki olur ama folyo sagliksiz oldugu icin ben kullanmiyorum. Folyoda aluminyum oldugu icin sagliga zararli. Mumkunse yagli kagitla kaplarsaniz, aluminyum folyoya gore daha saglikli olur.

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar