Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Haziran 2011 Cumartesi

Fırında Domatesli Kaşarlı Ekmek



Yapımı çok kolay olan, haftasonu kahvaltılarına yakışacak bir tarif.. İstenilirse, ekmeklerin üzerine zeytin, sucuk vs. de koyulabilir.

Malzemeler:

4 kiraz domates
2 yeşil biber
7-8 tane dilimlenmiş kaşar
Zeytinyağı
7-8 dilim tam buğday/kepekli ekmek
Kekik, tuz ve istenilen baharatlar

Yapılışı:

Önce biberlerin içlerini çıkarın ve incecik doğrayın. Kiraz domatesleri 4'e bölün. Bir tavaya zeytinyağı koyun ve önce biberleri biraz kavurun. Daha sonra domatesleri katıp 3-4 dakika kadar pişirin. Tuzunu, kekiğini ve istediginiz baharatları ilave edip ocaktan alın. Pişirdiğiniz bu karışımdan ekmek dilimlerinin üzerine eşit miktarlarda kaşıkla koyup yayın ve üzerine kaşar dilimlerini koyun. Ekmekleri ısıtılmış fırına sürüp kasarlar eriyinceye kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena