Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Sebzeli Sulu Köfte



Anne lezzeti arayanlara güzel bir tencere yemeği...

Malzemeler:

300-400 gram kıyma
1 tane kucuk soğan
1 kahve fincanı pirinç
Maydanoz, tuz, karabiber
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
6 bardak su
1 tane patates
Yarim su bardağı bezelye

Yapılışı:

1. Köfte için soğanı rendeleyin. Pirinç, maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Bir tepsiye unu koyun ve yaptığınız küçük köfteleri tepsiye koyup iyice sallayın. Bu işlem köftelerin iyice una bulanmasını sağlayacaktır.

2. Bir tencereye yağı ve salçayı koyun salça kavrulduktan sonra suyunu ilave edin. Unlanmış köfteleri tek tek kaynayan suyun içine atın. Ardından bezelyeleri ve küp küp kestiğiniz patatesleri ilave edin. Tuzu ilave edin. 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. 



Afiyet olsun….






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena