Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Mayıs 2011 Cumartesi

Sarımsaklı Ekmek



Pizza restoranlarında beni cezbeden o sarımsaklı ekmek... Tam bir iştah açıcı..
Kahvaltılık veya atıştırmalık olarak herkese öneriririm. Daha once kıyılmış maydanozla yapmışlığım vardı. Bu kez kekikle denedim. İkisi de enfes!
Bu tarife taze fesleğenin de cok yakışacağını düşünüyorum. Denemek isteyenlere duyurulur...


Malzemeler:

1 baget ekmek
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik veya kıyılmış maydanoz
Tereyağı
Arzuya göre üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve pulbiber

Yapılışı:

1. Fırını 200 derecede önceden ısıtın. Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin.

2. Baget ekmeği 2-3 parcaya kesin. Her bir parçayı da uzunlamasina ikiye kesip fırın tepsisine yerleştirin. Ya da baget ekmeği, verevine dilimleyin (Çapraz ve uzunca dilimler ortaya çıkacak). Bu şekilde kesilen dilimleri fırın tepsisine sıralayın.

3. Her bir dilimin üzerine bıçağın ucu ile bir miktar tereyağı sürün.

4. Bir kase içerisinde ezilmiş sarımsak, kekik (veya kiyilmis maydanozu) ve zeytinyağını karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerine bu karışımdan sürün. Arzuya göre üstüne rendelenmiş kaşar peyniri koyup pulbiber serpin.

4. Ekmekler, hafif kızarıp sarımsağın kokusu çıkıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena