Peynirli, Mayalı Poğaça





Şu ana kadar yaptığım tarifi en ilginç poğaçalardan biri.. Nedenine gelince, ön hazırlık olarak hamuru tencerede ısıtarak mayalandirma işlemi yapıyorsunuz. Burada önemli olan nokta, bu ön mayalandirma işlemini hamuru pişirmeden, sadece tencereyi kısık ateşte ısıtarak yapmanız. Çay saatleri, beslenme çantalari ve kahvaltılar için kesinlikle öneriririm:)) Tarif için de Pelin Chef'e çok teşekkürler!

MALZEMELER:
2 yumurta (Bir yumurtanin sarısı üzerine ayrılacak)
1 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı süt
4-5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 silme çorba kaşığı şeker

İç malzemesi icin:

Beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz

Üzerine:

1 yumurta sarısı
Susam ve çörekotu

YAPILIŞI:

1. Ateşe dayanıklı bir kabın veya tencerenin içine 4 su bardağı unu, mayayı, tuzu ve şekeri koyup karıştırın. Ortasını havuz gibi açın ve 1 yumurta + 1 yumurta akını, sütü ve yağı koyup elinizle karıştırın. Yavaş yavaş un ilave edin. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar ekstra unu ilave edin.

2. Ön mayalandirma icin, kabın veya tencerenin kapağını kapatın ve ocakta kısık ateşte ısıtın. Çok tutmayın hamur pişebilir. Tencereyi bir örtüyle sarın ve en az yarım saat ılık bir ortamda mayalandırın.

3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp açın ve içine beyaz peynir maydanoz karışımını koyup kapatın.

4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden 180º C'de ısıtılmış fırında poğacalar kızarasıya değin pişirin.

Afiyet olsun!


Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar