Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Mayıs 2011 Salı

Kuzu Etli Şehriye Pilavi




Bu yapımı kolay pilav, davet yemeklerinde bile sunulabilir..

Malzemeler:

300 gram kuşbaşı kuzu eti
Zeytinyagi
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
2 sivribiber
1 yemek kaşığı salça (İstenirse domates de eklenebilir)
Tuz ve karabiber
3/4 paket arpa şehriye
Sıcak su

Yapılışı:

1. Kuzu etini yıkayıp tencereye alın. Zeytinyağında kısık ateste suyunu cekinceye kadar pisirin.

2. Ardından doğranmış kuru sogğn ve sarmısakla beraber kavurun.

3. Salçayı, dogradığınız sivribiberi, tuz ve karabiberi ekleyip bir miktar daha kavurun.

4. Arpa şehriyeyi ekleyip biraz rengi dönünceye kadar kavurun. Kavrulan malzemelerin üzerini bir parmak geçene kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince ocağın altını söndürüp bir süre demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun!

1 yorum:

şeyda nur Dincer dedi ki...

Merhaba blogunuzu takipteyim bloguma beklerim

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena