Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Mayıs 2011 Cumartesi

Ispanaklı Tavuk Sarma






Ailecek tadini cok begendigimiz, sunumu da guzel olan saglikli bir tavuk yemegi. Orjinal tarifte, taze kirmizi biber ve havuc yoktu. Ben yakisacagini dusundugum icin onlari da ekledim. Evde eger mantar da olsaydi, bu yemege cok yakisacagini dusundugum icin, onu da ilave edecektim. Bu yuzden, bu tarifi denediginizde, mantar da eklerseniz iyi olur.

Malzemeler:

7-8 adet ıspanak yaprağı
2 adet fileto haline getirilmis, ince dövülmüş tavuk göğsü
1 çorba kaşığı zeytinyaği
1 kucuk boy kuru sogan
1 kucuk boy havuc
1 kirmizi biber
2 dal taze soğan
1 diş kıyılmış sarımsak
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, pulbiber

Tavuk Marine İçin:

3-4 çorba kaşığı zeytinyaği
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
2-3 çorba kaşığı yoğurt (Orjinal tarifte yogurt suyu vardi ama benim yogurdum taze oldugu icin suyu yoktu; bu yuzden yogurt kullandim)
Tuz, pulbiber

Yapılısi:

1. Kasabinizdan, tavuk göğsünden fileto çıkarmasini ve dövmesini isteyin. Kendi yapmanizdan daha kolay olacaktir:))

2. Tavugu marine etmek için gerekli malzemeleri ekleyin ve bu sosun içinde tavuk göğsünü en az 1 saat bekletin.

3. Sogani ve sarimsagi kiyip zeytinyağinda kavurun.

4. Rendenin iri tarafıyla rendelenmiş havuclari ve halka sekelinde dogranmis kirmizi biberleri de ekleyip 1-2 dakika soteleyin.

5. Ardindan irice doğranmis ispanak yapraklarını ilave edin bir miktar daha kavurun. Kıyılmış taze soğan, tuz, karabiber, pulbiber ilave edip 1-2 sakika soteleyin.

4. Kaşar peynirini de ekleyip karıştırın.


5. Tavuk filetoların arasına ıspanaklı harçtan koyarak rulo yapın. 





Rulonun guzel ve duzgun durmasi icin kurdanla da tutturabilirsiniz. 



6. Onceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.



Afiyet olsun!










2 yorum:

*Ra dedi ki...

Merhabalar,
Tarifi çok daha zenginleştirmişsiniz, ellerinize sağlık, gerçekten güzel görünüyor.
Mantar da eminim yakışacaktır.
Tavuk sarmaları seviyorum. Ayrıca peynir dolgulu biber ile tavuk sarma yapmıştım, onu da öneririm. Ben çok beğenmiştim.
Ellerinize sağlık tekrar.
Sevgilerimle...

Feyza S. dedi ki...

Merhaba!
Blogumu ziyaret ettiğiniz ve tarif için çok teşekkürler! Peynir dolgulu biber ile de tarifi denemek lazım. Fikir için de teşekkürler!

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena