Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Mayıs 2011 Pazartesi

FIRINDA ZEYTiNYAĞLI KABAK YEMEĞİ



Annemin ben küçükken, özellikle de yazlari, öğle yemekleri için yaptığı hafif bir kabak yemeği... Diyet yapanlara ve yazın hafif bir seçenek arayanlara..
Malzemeler:

Yarım kg yeşil kabak
1 soğan
2 diş sarımsak
Pul biber
Dereotu
2 domates
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:

1. Kabakları yıkayıp, yarım cm kalınlığında, kabuğunu soymadan yuvarlak biçimde doğrayın ve derince bir kaseye alın.

2. Soğanı ve domatesleri yarım ay şeklinde, sarımsakları da minik minik doğrayıp kaseye ilave edin.

3. Pul biber, tuz ve kıyılmış derotunu da kaseye ekleyin. Malzemelerin üzerine zeytinyağı gezdirin ve hepsini bir karıştırın. Sonrasında bütün malzemeyi fırına dayanıklı bir kaba dökün.

4. 180 dereceye fırını ayarlayın. Malzemeler suyunu çekesiye kadar pişirin. Pişirme işlemini hızlandırmak için, ilk başta alüminyum folyoyla kapatıp, bir süre sonra açıp öyle de pişirebilirsiniz.

Piştikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena