Özbek Pilavi


Yapmasi kolay olan bu davet yemeginin orjinal tarifi Oktay Usta'ya ait.

Malzemeler:

1 soğan
300-400 gr kuzu eti
2 havuç
2 su bardagi pirinç
1 çorba kasigi tereyağı
Zeytinyağ
Tuz, karabiber
Sicak su

Yapilışı :

Tencereye sıvıyağ ve tereyağını alın. Üzerine küp kesilmiş kuzu etlerini alın. Etler suyunu çekince üzerine küp kesilmiş soğanı ve rendenin iri tarafiyla rendelenmiş havuçları ilave edip kavurun. Daha sonra üzerine 2 su bardağı yikanmis ve sicak suda bekletilmis pirinci ilave edip tekrar kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyip ve uzerini gececek kadar sicak su ilave edin. Pilav piştikten sonra servis tabağına ters çevirip servis edin.


Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar