Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Nisan 2011 Cuma

Fırında Somon


Ozel aksam yemekleri icin ideal, bir taraftan yapimi kolay, pratik bir tarif. Ozellikle, cocuklar bu lezzeti cok sevecektir. Kizim bu balik yemegini cok begenerek yedi:)

Bu arada, tarif Lezzet Dergisi'nden..

Malzemeler:

2 somon fileto
2 taze soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarim limonun suyu
Tuz
Karabiber

Servis için:

1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
3 patates
Kizartmak icin:
Ayçiçek yağı


Yapilisi:

1. Taze soğanları ince doğrayıp bir kaseye alın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

2. Balıkları yağlanmış fırın kabına dizin. Üzerine soğanlı karışımı dökün ve 190 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.


3. Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürdükten sonra dereotu ile harmanlayın. Servis tabağına balıkları yerleştirin. Patateslerle birlikte servis yapın.


Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben bu yemei pazar akşamı yapmayı düşünüyorum. tarifler güzel.

Erkan

Feyza S. dedi ki...

Erkan Bey, ziyaretiniz için teşekkürler! Denerseniz, size afiyet olsun!

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena