Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Mart 2011 Salı

Kıtırlı Muzlu Muffin



Orjinal tarifi burada bulabilirsiniz.

Malzemeler:

2 adet olgun muz
1 yumurta
1/2 su bardağı tozşeker
1/3 su bardağı süt
1/3 su bardağı sıvıyağ
1+1/3 su bardağı un
1/2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın

Kıtır Üst için:

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı kahverengi şeker

Yapılışı:

1. Büyük bir kapta un, kabartma tozu, vanilya, tarçını birlikte eleyin.
2. İri kıyılmış ceviz ile karıştırın.
3. Orta boy başka bir kabın içinde muzları çatalla olabildiğince ezin.
4. Yumurta, sıvıyağ, süt ve şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın.
5. Elediğiniz unlu karışımın ortasını açıp sıvı malzemeyi içine dökün.
6. Yavaş hareketlerle karıştırin.
7. Katı yağla yağlanıp unlanmış 12'lik muffin kalıbınıza paylaştırın.
8. Kıtır üst malzemesinin hepsini karıştırın. Ufalanmış ekmek görünümünde olacaktır. Muffin hamurunun üzerine paylaştırın.
9. Önceden ısıtılmış 170C dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa alıp 10 dakika tezgahta ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena