Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Mart 2011 Cumartesi

Antep Fistikli Un Kurabiyesi


Orjinal olarak Ayse Tuter'e ait olan bu tarifi, Semaver adli blogdan aldim. Cay saatleri icin lezzetli bir secim..

Malzemeler:

125 gr oda sicakliginda yumusamis tereyag
2-3 kasik pudra sekeri
1 çay bardagi yesil toz fistik (Toz antep fistigi)
3-3,5 çay bardagi un
Uzeri icin:
Kabuksuz antep fistigi

Yapilisi:

1. Yag ve sekeri cam kasede mikserin yüksek devrinde 5 dk çirpin.

2. Un ve toz yesil fistigi ekleyip yogurun. Ele yapismayan yumusak bir hamur hazirlayin.

3. Yuvarlak sekil verip ortalarina butun antep fistigi yerlestirin. 150-160 °C de fazla pembelesmeden pisirin.

Afiyet olsun!

2 yorum:

Hatice dedi ki...

merhaba, ellerinize sağlık, kurabiyeleri deneyip beğenmenize çok sevindim, afiyetler olsun, sevgiler...

Feyza S. dedi ki...

Merhaba! Tariflerinizi cok begeniyorum. Burada paylasmaktan da cok mutluyum:)

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena