Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Aralık 2010 Pazartesi

Firinda Sebzeli Mucver



Orjinal tarifi Portakal Agaci'ndan aldim. Ama tarifte ben bir takim degisikler yaptim.
Bence firinda pisirildigi icin oldukca hafif bir mucver tarifi:)

Malzemeler:

1 havuç

1 küçük kuru soğan
1 pırasa
1 kabak
maydanoz
2 yumurta
2-3 kaşık yoğurt
Yarim su bardagi un
Çok az kabartma tozu
Tuz, karabiber, pulbiber
Zeytinyagi

Yapilisi:

1.Havuç ve kuru soğanı ayrı ayrı rendeleyin. Teflon bir tavaya biraz zeytinyagi koyun. Pırasayı ince ince doğrayın.

2.Önce kuru soğanı, ardından pırasa ve soteleyerek havucu koyun ve kavurun. Ardından rendelenmiş kabuğun suyunu avucunuzla sıkın ve sotelenmekte olan sebzelere ilave edin. Sebzeler biraz  daha sotelenince kenara alın. (Çok fazla pişirilmeyecek hafif sebzelerin diriliği gidecek.) Bu malzemeyi soğutun. Sonra maydanoz, tuz, yogurt, yumurta, baharatlar, kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın.

3.Karışımı yağlı kağıt serilmiş borcama yayıp üzerini düzeltin. 



200C fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun! 



4 yorum:

Özgür.. dedi ki...

Kabağı napıcaz peki? Kavuracak mıyız yoksa çiğden mi eklicez karışıma?

Feyza S. dedi ki...

Ozgurcugum, yazmayı unutmuşum. Az önce değiştirdim tarifi. ;-)

Özgür.. dedi ki...

Enfes oldu valla, hele de pırasa ve kabaktan pek haz etmeyen biri olarak herkese tavsiye ederim, teşekkürler Feyza'cığım, idolümsün..:)

Feyza S. dedi ki...

Özgürcüğüm, beğenmene çok sevindim. Sen böyle tariflerimi deneyip beğendikçe ben de motive oluyorum. :)

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena