Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Aralık 2010 Pazartesi

Damla Sakizli Muhallebi


Malzemeler:

1 lt sut
5 yemek kasigi un
7 yemek kasigi seker
1 paket damla sakizi
1 paket vanilya
1 tatli kasigi tereyagi

Suslemek icin:
Dovulmus ceviz, findik veya hindistan cevizi
Yapilisi:

1.Un, seker ve sutu tencerede guzelce karistirip ocaga alin.

2.Kaynamaya baslayinca damla sakizlarini erimesini kolaylastirmak adina kucuk parcalara ayirip kaynayan muhallebiye ilave edin.

3. Sakizlar eriyene kadar karistirmaya devam edin.

4. Muhallebi koyulup kivam alinca vanilyayi da ekleyip ocagi kapatin.

5. Tereyagini da ekleyip tabaka olusmamasi icin arada karistirarak ilinmaya birakin.

6. Ilik muhallebiyi bir cirpici yardimiyla 5 dakika kadar cirpin.

7. Cirpmis oldugumuz muhallebiyi kuplara ya da kaselere paylastirin. Buzdolabinda sogutup soguk olarak servis yapin. Dilerseniz dovulmus ceviz, findik veya hindistan cevizi ile susleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena