Patlıcanlı-Kıymalı Pilav



Bu yemek, CNN Türk'te izlediğim Mehmet Yaşin'in programında ismini bilmediğim bayan bir aşçının yaptığı bir tarif. Daha öncesinde de patlıcanlı pilav yapmışlığım vardı, ama o tarif pek lezzetli olmamıştı. Bu tarif ise, çok hoşuma gitti.

Malzemeler:
2 küçük patlıcan
1 orta boy soğan
200 gr kıyma
1 büyük boy domates
1 yemek kaşığı zeytinayağı
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber ve pulbiber (ya da dilediğiniz baharatlar)

Pirinci ıslamak için:
Sıcak su

Süslemek için:
Maydanoz

Yapılışı:

1. Öncelikle patlıcanları alacalı soyup, kuşbaşı parçalara ayırın. Tuzlu suda 15-20 dk bekletip, iyice suyunu sıkın.

2. Pirinci bir kenarda sıcak suyun içinde bekletin.

3. Soğanları yemeklik doğrayıp yağda sararasıya kadar kavurun. Ardından kıymayı koyup bir miktar da kavurun. Patlıcanları da ekleyip bir süre daha kavurun.

4. Sonrasında pirinci süzgeçten geçirip iyice yıkayın. Pirinci kavrulmuş diğer malzemelerin de üzerine koyup bir miktar daha kavurun. Sonrasında küp küp kesilmiş domatesleri ekleyip domatesler suyunu çekene dek kavurun.

5. Baharatları ve 1,5 su bardağı suyu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekince ocağı söndürüp demlemeye bırakın. Üzerini maydanozla süsleyip ılık olarak servis yapın.

Not: Programdaki aşçı, patlıcanları pirinçten sonra ekleyip kavurmuştu. Ama ben kızarmış patlıcanı daha çok sevdiğim için daha çok kavrulmasını sağlmak için pirinçten önce ekledim. Bir de programda yeni bahar ve tarçın da eklenmişti sanırım. Ama ben bu pilava yakıştırmadığım için eklemedim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar