Mayalı Poğaça



Yıllardır tarif defterimde bulunan, nereden aldığımı bilmediğim, ama sonucu çok başarılı olan bir poğaça tarifi bu. Umarım deneyenler de sever.

Hamur için gerekli malzemeler:

250 ml ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya veya 42 gr yaşmaya
250 gr (1 bardak kadar) yoğurt
100 gr tereyağı
100 ml (1 çay bardağı) zeytinyağı
5 su bardağı un

İçi için:
Beyaz peynir
Kıyılmış maydanoz

Üzerine:
Yumurta sarısı

İnstant maya kullanıyorsanız, hamur için gerekli bütün malzemeyi karıştırıp, yoğurduktan sonra biraz cıvık bir hamur elde edin. Bu hamuru 20 dk kadar bekletip küçük bir elma büyüklüğünde bezeler kopartın. Bezeleri avucunuzun içinde yassıltıp içine peynirli içi koyup poğaça şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200C fırında 20-25 dakika pişirin.

Eğer yaşmaya kullanıyorsanız, ılık sütün içinde yaşmaya ve şekeri eritip 10-15 dakika mayanın karnası için bekletin. Daha sonra mayayı ve hamur için gerekli diğer malzemeyi karıştırıp, yoğurduktan sonra biraz cıvık bir hamur elde edin. Bu hamuru 20dk kadar bekletip küçük bir elma büyüklüğünde bezeler kopartın. Bezeleri avucunuzun içinde yassıltıp içine peynirli içi koyup poğaça şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200C fırında 20-25 dakika pişirin.

Yorumlar

  1. mayali hamur konusunda hic basarili olmadigim halde, bu tarif süper mayali hamur elde etmemi sagladi. ben yas maya kullandim, ve cok lezzetli pogacalar elde ettim...tskler!

    YanıtlaSil
  2. Fatmacığım, benim de yıllardır denediğim ve de hiçbir zaman fiyaskoyla sonuçlanmayan bir tariftir bu. Beğenmene sevindim:)

    YanıtlaSil
  3. Poğaça sevmeyen biri olarak diyebilirimki yediğim en nefis poğaça, Yapımı kolay, yemesi kolay, yumuşacık bir atıştırmalık..:)

    YanıtlaSil
  4. Özgürcüğüm, beğendiğine sevindim. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar