Çikolatalı Fransız Keki




Bu seferki lezzet Portakal Ağacı'ndan. Yoğun çikolata tadıyla, çikolataseverler için mükemmel bir seçim.

Malzemeler:

Kek için:
160 gr bitter çikolata
150 gr tereyağı
4 yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı iri çekilmiş ceviz/fındık
2/3 su bardağı un
1 paket vanilya
3/4 paket kabartma tozu

Üzerine:
Hazır çikolata sosu (1 paket hazır sos + 1/2 litre süt)
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz/fındık

Yapılışı:

1. 150 gr teryağını benmari usulü eritin. eriyen margarine 160 gr bitter çikolatayı ekleyerek çikolatanın da benmari usulü erimesini sağlayın.

2. Çikolata hala sıcak iken derin bir kaba alın. 4 yumurtanın sarısını, toz şekeri ve cevizi ekleyip iyice çırpın. Unu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.

3. Ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazını çırpıp köpük haline getirin. Bunu kek karışımına yavaşça ekleyerek düşük hızda karıştırın. karışıma kabartma tozunu ekleyerek aynı şekilde bir-iki kez daha karıştırın.

4. Fırını 200C'ye getirin(Orjinal tarifte 220C idi ama ben bu ısıyı çok fazla buldum. 15 dakika içerisinde geri çıkarmak zorunda kaldım. Üzeri yanıyor gibi oldu.) Kek kalıbını yağlı kağıdın üzerine getirip bir daire çizin.Bu kağıdı kek kalıbının tabanın yerleştirin. Kalıbın kenarlarını da fırça yardımıyla ayçiçek yağı ile yağlayın. (Bu sayede kekinizin tabanı dümdüz olacak.)Karışımı kalıba yayıp ısınan fırında 20 dakika pişirin.

6. Kek pişerken çikolata sosunun paketin arkasına göre sosu hazırlayın. (Yalnız orjinal tarifteki çikolata sosu fazla geliyor. Bu yüzden bir paketin yarısı ve 250 ml sütle yapabilirsiniz.) Sos oda sıcaklığına gelince, pişen kekiniz de yeterince soğuyunca keki kalıptan çıkarıp bir tabağa ters çevirin. Üzerine (kenarlardan akacak şekilde) ince bir tabaka halinde sosu yayın. Üerine çekilmiş ceviz serpin ve afiyetle yiyin.

Yorumlar

  1. Unun ölçüsünü anlayamadım yardımcı olurmusunuz?😊

    YanıtlaSil
  2. Neslihan Hanım,
    1 su bardağının üçte ikisi kadar un kullanacaksınız. Yani yaklaşık olarak 1 su bardağından 2 parmak eksik un olacak.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar