Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Ağustos 2010 Pazartesi

Zeytinli, Peynirli, Cevizli Tuzlu Kek



5 çayları, beslenme çantaları, hatta kahvaltılar için harika bol malzemeli bir tuzlu kek arayanlara...


MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 pk. kabartma tozu
2,5 su bardağı un

Harcı için:
250 gr ezilmiş beyaz peynir (çatalla ezilmiş)
3/4 su bardağı kesilmiş siyah zeytin
Bir tutam kesilmiş dereotu
Yarım su bardağı elle parçalanmış ceviz

Üzeri için:
Susam ve çörekotu

Yapılışı:

1. Hamur için, bütün malzemeleri sırasıyla mikserle karıştırın.
2. Harç için, ayrı bir yerde malzemeleri derin bir kasenin içersinde karıştırın.
Harcı hamur karışımına spatula ile yedirin.
3. Yağlanmış kek kalıbına malzemeyi dökün. Üzerine susam ve çörekotu serpin. 




175 derece fırında ortalama 35-40 dk. pişirin.


                                                                        Afiyet olsun!























4 yorum:

Mide Mühendisi dedi ki...

Zeytin ve cevizin bir olduğu bir hamurişi kötü olamaz!

Bunu deneyelim biz. :)

serraninannesi Zeynep dedi ki...

kesinlikle denemeliyim, oruç ağız görüntüler mahbetti beni ama seve seve baktım valla , kandil geçsin ilk işim yapıp yemek olacak :) ellerinize sağlık

Feyza S. dedi ki...

Merhaba Mide Mühendisi,

Gerçekten de öyle, zeytin ve ceviz muhteşem ikili.

Ziyaretiniz için teşekkürler. :)

Feyza S. dedi ki...

Merhaba Zeynep,

Beğenmene sevindim. Deneyebildin mi tarifi?

Ziyaretin için teşekkürler.

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena