Süzme Yoğurtlu, Vişne Soslu Cheesecake


Orjinal tarif, ahududulu süzme yoğurt kekiydi ama ben değişiklik yaparak vişne soslu cheesecake yaptım.Orjinal tarifi burada bulabilirsiniz.
Daha önce yaptığım cheesecake'lere nazaran çok daha hafif. Bu durum, sanırım, içinde labne peynirinin az olması, ağırlıklı olarak da süzme yoğurtla yapılması ve de içerisinde süt kremasının olmamasına bağlı. Duyduğum kadarıyla da Starbucks'larda yapılan o hafif cheesecake'ler de labne peynirsiz, süzme yoğurduyla yapılıyormuş.

Tabanı için: 

1 paket burçak bisküvi+ yarım paket petibör bisküvi
1/4 bardak ince çekilmiş ceviz (İsteğe bağlı)
100 gr eritilmiş tereyağ

Kek için: 

5o0 gr tuzsuz süzme yoğurt
1 paket (200 gr) labne peyniri
1 bardak şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 yumurta
1/4 bardak süt (Orjinal tarifte vardı ama ben eklemeyi unutmuşum)
1 yemek kaşığı limon suyu


Üzeri için: 

1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta

1. Bisküvileri ve cevizi rondoda iyice çekin. Erittikten sonra soğumaya bıraktığınız tereyağını bisküvi ve cevize ilave ederek karıştırın. Karışımı 24 cm çapındaki (veya daha küçük) kelepçeli kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirin. Kalıbı en az 15-20 dakika buzdolabına koyun ve tabanın donması için bekleyin.


2. Bu arada mikser kabına süzme yoğurt, labne şeker, un, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu koyarak iyice karıştırın. Yumurtaları birer birer ekleyin ve son olarak sütü katarak karıştırmaya devam edin.

3. Yoğurtlu karışımı bisküvili kek tabanının üzerine dökün. Önceden 180C ısıtılmış fırında üzeri sararıncaya kadar yaklaşık 40 - 45 dk kadar pişirelim. Kekin pişerken üzeri çatlamasın diye fırının içine küçük bir kapla su koyabilirsiniz. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Oda ısısına geldiğinde ise keki buzdolabına alın.


4. Vişneleri şeker ile beraber ateşe koyup tencereyi sallayarak vişnelerin ezilmemesi için şekeri eritin. Bir çay bardağı su ile iyice karıştırdığınız nişastayı karıştırarak ekleyin ve soğuttuktan sonra bir gece buzdolapta dinlendirdiğiniz cheesecake'inn üzerine dökün. Biraz da bu şekilde buzdolabında dinlendirin. Sonra da dilimleyip afiyetle yiyin.










Yorumlar

  1. Feyzacım, Dağhanın özel isteğiyle bu tarifi yapacağım. Yoğurtlu karışımın yarısını kek tabanına dökün demişsin..kalan yarısı ne olacak yazmıyor??acele cevap kestane kebap :p
    Deniz

    YanıtlaSil
  2. Denizcigim, eve yeni geldigim icin ancak cevap yazabiliyorum. Sanirim yanlis yazmisim. Tarifi cok once yayinlafigim icin neden oyle yazdigii hatirlamiyorum. Yogurtlu karisimin butununu dok biskuvi tabanin uzerine.. Daghan'a ve yiyenlere afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  3. merhaba,

    yoğurt için belli bir markanız var mı?ya da siz ne kullanmıştınız?

    YanıtlaSil
  4. Kırmızı Ekoseli Battaniye,
    Çok uzun zaman önce yaptığım için tarifi, hatırlayamıyorum markasını. Ama Sütaş Süzme yoğurt güzeldir :)

    YanıtlaSil
  5. :) teşekkür ederim..ama anladığım kadarı ile pek favorilerinize girmemiş:)

    YanıtlaSil
  6. 2 yıldır blogum var benim. Ama ilk yılında yayınladığım tariflerim sadece arkadaşlarım tarafından biliniyordu. O yüzden en çok tıklananlar arasında, özellikle Facebook sayfamda yayınladıklarım var. Bu tarif de ilk zamanlarda yayınladıklarım arasında olduğu için, pek bilinmeyenlerden. Ama yiyen ve deneyen arkadaşlarım çok beğendiler :)

    YanıtlaSil
  7. Sağol Feyzacım..o gün hemen yapmam gerekiyordu, diğer tariflerine bakınca hepsini dökeceğimi anladım..yaptım ve çok güzel oldu..bol labne+krema yerine süzme yoğurt olması bana daha cazip geldi.dondurulmuş vişnelerin yarısı duruyor.tekrar yapacağım bu tarifi :)
    Deniz

    YanıtlaSil
  8. Bir şey değil, Denizciğim. Ben de çok beğenmiştim bu tarifi. Diğer cheesecake'lere nazaran daha hafif; meyveli ve süzme yoğurtlu oluşundan olabilir. Afiyet olsun size!

    YanıtlaSil
  9. acaba burçak bisküvi yerine tabanı biz yapamaz mıyız????? mutlaka onunda tarifi vardır.. :)

    YanıtlaSil
  10. taban için bisküvi değil de el yapımı birşeyler kullanmak istesem nasıl bir tarif gerekir ki? elmalı tart hamuru mesela uyar mı?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar