Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Temmuz 2010 Perşembe

Taze Fasulye Diblesi


Fasulye diblesini yıllar önce üniversitedeyken yemiştim. Aslen Giresun yemeği olan fasulye diblesini sıcak yaz günlerinde keyifle yiyebilirsiniz. Çayın yanında da güzel giden bir atıştırmalık:)

Malzemeler:

1 kilo taze fasulye
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet büyük boy domates
Zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 adet küp şeker
3 su bardağı sıcak su
Tuz

Yapılışı:

Fasulyelerin tepelerini kesip, enine ince ince şeritler halinde kesin. Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye koyduğunuz zeytinyağında hafifçe kavurmaya başlayın ve arkasından kabuklarını soyduğunuz domatesleri ekleyip kavurun. Arkasından fasulyeleri bu karışıma ekleyip fasulyeler sararana dek biraz pişirin. Daha sonra da yıkadığınız pirinçleri, tuzu ve şekeri ekleyip biraz daha kavurun. Sıcak suyu ekleyip çok kısık ateşte pişirin. Ateşten indirdikten sonra dinlendirip ılık veya soğuk servis yapın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena