Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Mayıs 2010 Cuma

Zeytinli Çörek


Tuzlu hamur işlerini ve evdeki malzemeleri değerlendirmek için çok ideal bir tarif. Ben evde buzdolabında kalmış, değerlendirilmeyi bekleyen yoğurt ve zeytinleri kullandım:) Orjinal tarifte de birtakım değişikler yaptım.
Malzemeler:
3.5 bardak un
2 yumurta (birinin sarısını üste sürmek için ayırın)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
30 adet çekirdeği çıkarılmış, ikiye kesilmiş siyah zeytin
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 paket kabartma tozu
4–5 taze soğan ince kıyılmış

Yapılışı:

1.Fırınınızı 175 dereceye getirip ısıtın, fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın ya da hafif yağlayın.

2.Malzemelerin tümünü (bir yumurta sarısı hariç) 3 bardak una ekleyin. Şekil verilebilecek kıvama gelene kadar un ekleyin. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye dizin. Tüm parçalar bitince üzerlerine yumurta sarısı sürün. Isıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.

Not: Ben hamurun yarısını cam bir tart kalıbına yerleştirip öyle pişirdim:


Bu şekilde de servis yapabilirsiniz:

1 yorum:

Mehtap a dedi ki...

Bu tarif sanki biraz tuz istiyor.. zeytin ve nanenin uyumu cok farkli oldu..guzel oldu teşekkürler..

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena