Marbre Kek


Bu kez, bu yumuşacık kek tarifi, Nathalie Stayanof'un Beyaz Mutfak adlı kitabından.

*Su bardağı 240 ml'lik olacak

Malzemeler:
135 gr tereyağı
70 gr (Yaklaşık yarım su bardağı*) pudra şekeri
3 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
35 ml süt (yaklaşık 1/8 su bardağı süt)
60 ml (Yaklaşık 1/4 su bardağı) süt kreması
3 adet yumurta akı
70 gr (1/3 su bardağı) toz şeker
135 gr un (yaklaşık 1 su bardağı un)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
20 gr (1/4 su bardağı) kakao

Yapılışı

Tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısı va vanilyayı mikserle çırpın. Kremanın 35 ml'sini sütle karıştırıp vaniyalı karışıma bekleyin. Üzerine un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Diğer tarafta yumurta akını toz şekerle birlikte beyazlaşana kadar çırpın. Vanilyalı karışıma katın. Hazırladığınız hamuru ikiye ayırın. Diğer taraftan kakaoya kalan süt kremasını ekleyin. Bu kakao-süt kreması karışımı ikiye böldüğünüz hamurların bir tanesine ekleyip karıştırın.

Diktdörtgen bir kek kalıbını yağlayın. Kalıba önce beyaz karışımın yarısını, sonra kakaolu karışımın yarısını dökün ve bu işlemi kalan hamurla bir kere daha tekrarlayın (Dilerseniz, ilkönce tüm beyaz karışımı döküp ardından üzerine kakaolu karışımı dökebilirsiniz). Bir çatalı, kek hamuruyla doldurduğunuz kalıbın dibine kadar batırın ve yukarıdan aşağıya bir çizgi çeker gibi hareket ettirin. Böylece hamurun yüzeyinde ebruli bir görünüm oluşturun. 


165 dereceye ayarlayarak ısıttığınız fırında 55-60 dakika pişirin. 45 dakikanın sonunda kürdan testi uygulayıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Piştiyse fırından alabilirsiniz. Kek soğuyunca da, kalıbından çıkartabilirsiniz. 



Afiyet olsun! 




Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar