Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Mayıs 2010 Perşembe

Kaymaklı Poğaça



Malzemler:

2 yemek oda sıcaklığında kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı kaymak
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

İç harcı için:
peynir

Yapılışı:

1. Tereyağı, kaymak, şeker, tuz, sirke ve yumurta beyazını bir kaba alıp karıştırın.

2. Kabartma tozu ve unu birlikte sıvı karışımın üzerine eleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edip hamuru üzeri örtülü olarak 10 dakika dinlendirin.

3. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle açın ve ve içine isteğe göre peynir ekleyip yuvarlayın; yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

4. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kizarana kadar pisirin.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena