Kaymaklı Poğaça



Malzemler:

2 yemek oda sıcaklığında kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı kaymak
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

İç harcı için:
peynir

Yapılışı:

1. Tereyağı, kaymak, şeker, tuz, sirke ve yumurta beyazını bir kaba alıp karıştırın.

2. Kabartma tozu ve unu birlikte sıvı karışımın üzerine eleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edip hamuru üzeri örtülü olarak 10 dakika dinlendirin.

3. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle açın ve ve içine isteğe göre peynir ekleyip yuvarlayın; yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

4. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kizarana kadar pisirin.
Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar