Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Mayıs 2010 Cumartesi

Çaylı Kek


Bu kek, beni yıllar öncesine götürdü. Liseden arkadaşım sevgili Gülzade de yapardı, bu tarifi. Ama, sanırım, onun tarifinde daha değişik malzemeler vardı. Bu kekin orjinal tarifinde 1 çay bardağı ceviz ve de üzerine serpmek için pudra şekeri de vardı ama ben kullanmadım.

Malzemeler:

3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı demli çay
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

1.Yumurtaları şekerle boza kıvamına gelesiye kadar çırpın.
2. Çay ve sıvıyağ ilave edip biraz daha çırpın.
3. Yumurtalı karışıma un, kabartma tozu, vanilya, ceviz, tarçın ve kakaoyu ilave edin. Yavaşça çırpın.
4.Karışımı fazla bekletmeden tereyağlı ile yağlanmış bir kek kalıbına boşaltın.


5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Keki çıkarmadan önce kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin.
6. Fırından aldıktan sonra kalıbın iyice soğuduğunda emin olun. Ardından, keki kalıptan çıkarın. 


Afiyet olsun!






2 yorum:

Gulzade dedi ki...

Canim benim,siteni duzenli olarak takip ediyorum fakat uygulamaya gecemiyorum kilo alma korkusundan :( Ama bu tarif tam nostalji oldu,en yakin zamanda senin tarifinle yapacagim.Bu da benim bahanem olsun :))

Gulzade

Feyza S. dedi ki...

Canım, bir dilim yersen hiçbir şey olmaz. Gerisini çocuklar yesin:)

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena