Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Nisan 2010 Çarşamba

Yeşil Poğaça



Kahvaltı, çay saati, piknik ve beslenme çantaları için ideal olan bu nefis kokulu pratik poğaçaları "Mutlaka deneyin." derim. ;-) 

Malzemeler:

125 gr. tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/4 çay bardağı sirke (Elma veya üzüm sirkesi)
2 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
1/2 tatlı kaşığı tuz (Tuz miktarını, kullandığınız beyaz peynirin tuzluluk oranına göre ayarlayınız)
1 Adet yumurta (Akı içine, sarısı üzerine)
1/2 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı mahlep (Arzuya göre- Ama muhteşem bir rahiya veriyor bu poğaçaya)
Yarım su bardağı (ezilmiş) beyaz peynir
Yarım demet dereotu
1/4 demet maydanoz

Yapılışı:

1. Tereyağını eritip, ılıtın. Derin bir kaba, erimiş tereyağı, zeytinyağı, sirke, yoğurt, tuz, mahlep ve yumurta akını koyarak, çırpma teli çırpın.

2. İnce kıydığınız dereotu, maydanoz ve ezilmiş beyaz peyniri de karışıma ekleyin, karıştırın.

3. Un ve kabartma tozununu da ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurun.

4. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlendirin.

5.Hamurdan, iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın, dilediğiniz şekli verin 

ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri ve altı turuncu oluncaya kadar, yarım saat kadar pişirin.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena