Peynirli Lokma



Lor peynirli lokma, kahvaltılık ve atıştırmalık olarak ideal. Üstelik yapımı da çok kolay. Sadece 3 malzemeli. Yaklaşık 45 dakikada hazır olan bir lezzet. Özellikle peynir yemeyi sevmeyen çocuklar için yapılmalı. Zira, içinde peynir olduğunu pek anlayamıyorlar. ;-)

Malzemeler (3-4 kişilik)
250 gr. tercihen yağlı lor (Ayvalık loru)
Yarım çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un (Yaklaşık yarım su bardağı un)
Tuz (Eğer kullandığınız lor tuzlu ise kullanmanıza gerek yok)

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Yapılışı: 

Lor peynirini bir kaba alıp üzerine, karbonat ve tuz ekleyin. Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerine bir bez örterek yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp iki parmak genişliğinde rulolar yapın.

Ruloları 2 cm eninde kesip avucunuzla hafifçe yuvarlayın. 


Lokmaları kızgın yağda kızartıp sıcak servis yapın.













Yorumlar

  1. Leziz gozukuyorlar! Bebekler icin biraz daha uygun olsun diye firinda pisirmek mümkün olur mu sizce? Ayni tat olmaz mutlaka ama yeterince yumusak olur mu acaba?

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Ololi,

    Fırında olacağını düşünmüyorum. Bence kızgın yağ sağlıyor yumuşak olmasını. Ama yine de deneyip görmek lazım.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Lütfen benim için o kızarttığınız lokmaları soğuk ağdaya atıp yermisiniz çocukluğumun tatlısı artık yapıp yiyemiyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar