Çilekli Cheesecake




Malzemeler

Taban:
2 paket Eti yulaflı bisküvi
50 gr. tereyağı

Krema:
1 büyük paket Labne peyniri (500gr.)
1 kutu süt kreması (200 ml)
2 yumurta (oda sıcaklığında)
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 limonun suyu
1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş)

Süslemek için aynı boyda iri çilek

ya da 


Çilek Sosu yapmak isterseniz:

300 gr. çilek

1 yemek kaşığı tereyağı
1/3 bardak toz şeker


Yapılışı:

1. Öncelikle taban için bisküvileri (Eğer varsa robotunuzda) un ufak hale getirin. Tereyağını eritip oda sıcaklığında soğutun. Sonrasında toz haline gelmiş kurabiyeyi soğumuş olan tereyağı ile yoğurun. Elde ettiğiniz karışımı, içerisine yağlı kağıt döşediğiniz 25 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına bastırarak yerleştirip buzdolabına kaldırın.


2. Labne peynirlerini yaklaşık bir saat önce buzdolabından çıkarın. Sularının süzülmesini sağlamak için kağıt mutfak havlusunun üzerine bırakın. Suyu süzülmüş olan labne peynirlerini, kremayı ve şekeri bir mikser yardımıyla çırpın. Sonra sırasıyla yumurta, limon kabuğu, limon suyu,un ve nişastayı ekleyip karıştırın. Bu karışımı öncesinde kelepçeli kalıbın içinde hazırladığınız bisküvi tabanının üzerine dökün. 


Kalıbınızın dışında kalan yağlı kağıdı da kalıbın kenarlarına kıvırın. Ardından, kalıptan daha büyük aliminyum folyo parçaları ile kalıbın dış kenarlarını bir kez daha sıkı bir şekilde sarın.


Kalıbı bu şekilde, içerisine yarım litre su konulmuş bir fırın tepsisine yerleştirin (Bu işlemleri yapmamızın nedeni, cheesecake'i su içerisinde pişirmek. Su içerisinde pişirmemizin nedeni de, cheesecake'in çatlamasını ve fazla pişip kenarlarının kalıba yapışmasını önlemek). Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-60 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Pişirdiğiniz cheesecake'i 1 gece buzdolabında bekletin.

3. Ertesi gün cheesecake'inizi kalıbından ayırın. Dilerseniz, yaprakları temizlenmiş iri çilekleri ters şekilde cheesecake'in üzerine yerleştirebilirsiniz. Üzerini de eritilmiş beyaz veya sütlü çikolata ile süsleyebilirsiniz. 




Ya da çilek soso yapacaksanız çilekleri yıkayıp minik minik doğrayın ya da robotla çekin. Şekerle birlikte kaserole koyup reçel gibi ağır ateşte kaynatın. Kıvam aldığı zaman tereyağını ekleyip 1-2 dakika bekletin ve ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında beklettiğiniz cheesecake'in üzerine dökün. Bu şekilde, yaklaşık 5-6 saat daha buzdolabında bekletin ve servis yapın.




Afiyet olsun!



Yorumlar

Popüler Yayınlar