Çikolatalı Sufle



Çikolataseverler için bir tarif daha:) Birkaç değişiklik yaptığım orjinal tarif burada.

Malzemeler ( 5 kişilik )

30 gr tereyağı
2 çorba kaşığı un
250 ml süt
250 gr bitter çikolata
2 yumurta sarısı (çırpılmış)
2 yumurta beyazı

Üzeri için:
pudra şekeri


Yapılışı:

1. Bir tencereye tereyağı alın, eritin. Üzerine unu koyun ve un kokusu çıkıp rengi hafif pembeleşene kadar kavurun. Üzerine sütü ilave edin. Sürekli karıştırarak pişirin. Koyu kıvamlı bir karışım elde edeceksiniz. Tencereyi ocaktan alın, üzerine parçaladığınız bitter çikolataları ekleyerek, hızlı hızlı karıştırın ve çikolataların erimesini sağlayın.
2. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. Beyazlarını bir fiske tuz ile mikserin hızlı devriyle kar haline gelip katılaşana kadar çırpın.
Daha sonra karıştırmaya devam ederek çırpılmış yumurta sarılarını çikolata karışıma ekleyin. İyice karıştırın. En son çırpmış olduğunuz yumurta aklarını 2-3 seferde ekleyin. Karıştırırken tahta kaşık kullanın ve akların sönmemesi için yavaş ve dikkatlice karıştırın. Karışımı yağlanmış ve toz şeker serpilmiş sufle kaplarına bölüştürün.,

Önceden ısıtılmış fırında 200 dercede 15 dk. pişirin.


Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.



Not: Orjinal tarifte yumurta akları ve sarıları tarifin en başında çırpılıyordu; ama ben özellikle çırpılmış yumurta aklarının sönmemeleri için, 2. aşamada yumurtaları çırptım. Bir de, beş kişilik olan bu tatlının hepsini tüketemiyorsanız- sıcak yenilmesi gereken bir tatlı olduğu için- dilerseniz buzdolabına koyup ertesi gün de pişirebilirsiniz. İkinci güne kalan suflelerinin gerçekten kabarıp kabarmayacaklarını çok merak ettim. İşte sonuç:

Yorumlar

  1. feyza'cığım blogunu buradan kutlamak istedim.avunya mantısını denedim,beğenildi.birbirinden güzel tariflerini takip etmeye devam edeceğim,sevgiler.
    Sibel acar

    YanıtlaSil
  2. Sibel Hocam, çok teşekkür ediyorum. Beğenmenize çok sevindim. Tariflerimi denemeye devam edin:)
    Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  3. Feyza abla tariflerinin sıkı bir takipçisiyim. bu sefer de sufleni deneyeceğim. sufle kabım yok maalesef bunun yerine porselen bardak yada da başka bir şey kullanma şansımız var mı_? adım seda

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Seda,
    Sufle kabın yoksa, fırına dayanıklı guvec veya kucuk kap da olur. ;-)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar